Κόμματα

25 Νοεμβρίου 2018 13:24

Μήνυμα Μητσοτάκη από τον Γοργοπόταμο για ενότητα και συσπείρωση

Στις εκδηλώσεις για τα 76 χρόνια από την ανατίναξη της γέφυρας του Γεροποτάμου παραβρέθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Μήνυμα Μητσοτάκη από τον Γοργοπόταμο για ενότητα και συσπείρωση
-

Σήμερα συμπληρώνονται 76 χρόνια από την ανατίναξη της γέφυρας του Γεροποτάμου, μια ιστορική πράξη αντίστασης η οποία είχε και τεράστιο συμβολισμό καθώς ΕΔΕΣ και ΕΛΑΣ ένωσαν τις δυνάμεις τους και πολέμησαν μαζί με Βρετανούς και Νεοζηλανδούς.

Αυτό το μήνυμα ενότητας επεσήμανε από τις εκδηλώσεις που έγιναν στην περιοχή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, του οποίου η παρουσία αποτελεί μια ιδιαίτερα συμβολική κίνηση.

Επισημαίνοντας πως αν η χώρα δεν είχε οδηγηθεί στον εμφύλιο τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά ο Πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις σε συστράτευση. 

Στον χαιρετισμό του ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως εδώ και 76 χρόνια ο Γοργοπόταμος παραμένει ζωντανός οδηγός για μια υπερήφανη εθνική πορεία. «Τα όπλα του Ζέρβα και του Βελουχιώτη δεν έσβησαν με το σαμποτάζ. Έγιναν αστέρια Τα ίδια αστέρια κρατούν τη λάμψη τους για ενότητα και αναγέννηση της χώρας» είπε τονίζοντας πως στον Γοργοπόταμο πολέμησαν ενωμένοι Έλληνες, Βρετανοί, ΕΔΕΣ και ΕΛΑΣ, οπαδοί της αστικής δημοκρατίας και μαζί κουμουνιστές .Όλοι μαζί πολέμησαν για τον υπέρτατο σκοπό την απελευθέρωση και για αυτό πέτυχαν» είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως ο Γοργοπόταμος  ήταν η χαμένη ευκαιρία για το αντιστασιακό κίνημα καθώς ένας κοινός αντιφασιστικός αγώνας όπως έγινε σε αλλά κράτη θα δημιουργούσε  νέα δεδομένα για τη χώρα.

Μητσοτάκης - Γοργοπόταμος

Μάλιστα ο Πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε πολύ μεγάλο λάθος το ότι κάποιοι σήμερα ποντάρουν στον διχασμό. «Η μάχη του Γοργοποτάμου έστειλε  μήνυμα ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να πάμε μπροστά. Αυτή την παρακαταθήκη προσβάλουν όσοι ποντάρουν στη διχόνοια λέγοντας ή αυτοί ή εμείς. Υπάρχει ένας κοινός εχθρός. Η αντιπαλότητα, η δημαγωγία, η Ελλάδα χρειάζεται κανόνες, σχέδιο, και θα έρθουν μόνο αν οι δυνάμεις της προόδου ενωθούν σε ένα μεγάλο ρεύμα» είπε απευθύνοντας κάλεσμα σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.  Οι μαύρες σελίδες παραδίδονται κλειστές στην ιστορία. Μένουν ανοιχτές μόνο εκείνες που μπορούν να μας διδάσκουν ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε Γιορτάζουμε μια νίκη για την πατρίδα όλων των Ελλήνων . Αυτό το σημείο μένει μέσα μου ως παρακαταθήκη και δικό μου χρέος είναι ο  σεβασμός στην πατρίδα . Όπως το 42 νίκησε η δράση έτσι και τώρα θα νικήσει η ενότητα και η αλήθεια. Κρατούμε τον αγώνα τους ως παρακαταθήκη για να δώσουμε τον δικό μας αγώνα για μια καλύτερη πατρίδα» ήταν το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μητσοτάκης - Γοργοπόταμος

Μητσοτάκης - Γοργοπόταμος

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)