Βουλή

30 Ιουνίου 2017 11:37

Σταθάκης: δεν υπάρχει κίνδυνος μπλακ άουτ

Αν χρειαστεί θα δουλέψει και ο σταθμός του Αμύνταιου, παρά την κατολίσθηση, είπε ο Υπουργός Περιβάλλοντος. Καθησυχαστικός και ο Πρόεδρος της ΔΕΗ.

Σταθάκης: δεν υπάρχει κίνδυνος μπλακ άουτ
-

Διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ενεργειακής ευστάθειας λόγω της κατολίσθησης στο ορυχείο της ΔΕΗ, έδωσε στη Βουλή ο Γ. Σταθάκης, καθησυχάζοντας τους καταναλωτές που ανησυχούσαν εν μέσω καύσωνα λόγω της αυξημένης ζήτησης.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ Κατερίνας Παπακώστα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σημείωσε μάλιστα, πως ούτως ή άλλως ο σταθμός του Αμύνταιου δεν δούλευε τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω των περιορισμών που υπάρχουν στις εκπομπές διοξειδίου άνθρακα.

Ο Γ. Σταθάκης  επεσήμανε πάντως, ότι ο σταθμός του Αμύνταιου θα μπορούσε να λειτουργήσει και καλοκαίρι, σε περίπτωση που αυτό χρειαστεί, είτε με δικά αποθέματα ή με τροφοδότηση από άλλα ορυχεία.

Καθησυχαστικός ο Πρόεδρος της ΔΕH

Kαθησυχαστικός ότι η ΔΕΗ δεν κινδυνεύει με μπλακ άουτ λόγω υπερφόρτωσης του δικτύου λόγω καύσωνα, εμφανίστηκε στη Βουλή και ο επικεφαλής της ΔΕΗ.

«Είναι σε ετοιμότητα οι λιγνιτικές μονάδες συμπεριλαμβανομένου του Αμύνταιου, που έχει λιγνίτη για 20 με 25 μέρες και οι σταθμοί του λειτουργούν κανονικά», ανέφερε ο Μανώλης Παναγιωτάκης και πρόσθεσε ότι υπάρχει και επάρκεια φυσικού αερίου και επάρκεια στα υδροηλεκτρικά, που χρησιμοποιούνται πάντως, με μεγάλη φειδώ γιατί είναι αρδευτική περίοδος και η χρονιά δεν ήταν πολύ καλή απο άποψης βροχών.    

Ο Μανώλης Παναγιωτάκης που ρωτήθηκε για τις ρυθμίσεις που αφορούν οικονομικές οφειλές, διαβεβαίωσε πως «δεν θα γίνει σαφάρι στα λαϊκά στρώματα». Σημείωσε πως παρά το γεγονός ότι η απόδοση διευκολύνσεων έχει φθάσει στα όρια της, θα συνεχιστεί το πρόγραμμα των 36 δόσεων και της συνέπειας κινήτρων. «Ικανοποιούμε λαϊκά αιτήματα ώστε να μην υπάρξει σπίτι χωρίς ρεύμα,», είπε.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)