Ευρωπαϊκή Ενωση

01 Φεβρουαρίου 2017 21:49

Μήνυμα Παυλόπουλου στην ΕΚΤ μέσω της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών

Στην συνάντηση του με το Προεδρείο της Ένωσης τέθηκαν επί τάπητος, τραπεζικό σύστημα και τα «αγκάθια» για την οικονομία λόγω της εκκρεμότητας στην β΄ αξιολόγηση.

Μήνυμα Παυλόπουλου στην ΕΚΤ μέσω της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών
-

Η αισθητή βελτίωση της κατάστασης του τραπεζικού συστήματος και η ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης, μαζί με την υλοποίηση των μέτρων διευθέτησης του χρέους, κυριάρχησαν στην συνάντηση του Προκόπη Παυλόπουλου με το νέο Προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Όπως είπε απευθυνόμενος στον Προκόπη Παυλόπουλο, ο Πρόεδρος της Ένωσης και Πρόεδρος του ΔΣ της Eurobank, : Νικόλαος Καραμούζης «ο λόγος της επίσκεψής μας είναι να σας ενημερώσουμε για τις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα και την οικονομία. Ο τραπεζικός τομέας έχει σταθεροποιηθεί και υπάρχουν σαφείς ενδείξεις βελτίωσής του».

Απαντώντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε καλή επιτυχία στα μέλη του νέου Προεδρείου της Ένωσης και στέλνοντας μήνυμα στους ευρωπαίους δανειστές τόνισε «εύχομαι και ελπίζω και από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυρίως από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να υπάρξει εκείνη η συμπαράσταση που την αξίζει και την έχει ανάγκη το τραπεζικό μας σύστημα. Ώστε να μπορέσει να αποτελέσει τον μοχλό για την ανάπτυξη της χώρας και την έξοδό της απ’ αυτή την μεγάλη κρίση».

Παυλόπουλος - Προεδρείο Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών - συνάντηση

Στην συνάντηση, οι τραπεζίτες επεσήμαναν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την ζωτική σημασία, όπως είπαν, που έχει στην τρέχουσα συγκυρία η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, για να ομαλοποιηθούν οι συνθήκες ρευστότητας και να αναθερμανθούν οι ξένες επενδύσεις, που συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη της οικονομίας

Παυλόπουλος - Προεδρείο Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών - συνάντηση

Στη συνάντηση από την πλευρά της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών μετείχαν ο Πρόεδρος της, Νικόλαος Καραμούζης, οι τρεις αντιπρόεδροι Γεώργιος Χαντζηνικολάου, Παναγιώτης-Αριστείδης Θωμόπουλος και Βασίλειος Ράπανος, καθώς και ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας, Χρήστος Γκόρτσος. 

Το Προεδρείο της ΕΕΤ είχε συνάντηση και με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, με τον οποίο συζητήθηκε το πλαίσιο της ελληνικής οικονομίας, όπως διαμορφώνεται και με το «πάγωμα» της β΄ αξιολόγησης. Στις συνομιλίες τους κυριάρχησαν οι προκλήσεις του τραπεζικού συστήματος και κυρίως, ο στόχος για δραστική μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και ζητήματα που αφορούν την ρευστότητα και την πιστωτική επέκταση.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)