Γενικά

06 Ιουνίου 2016 17:18

Αποκλείει ο Κατρούγκαλος την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού

Νέες διαβεβαιώσεις από τον υπουργό Εργασίας μετά τη σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αποκλείει ο Κατρούγκαλος την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού
-


«Τώρα που ολοκληρώνεται η αξιολόγηση, κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα και συνθήκες αποσταθεροποίησης», τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα περί κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης υπό τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου   

Ως προς το ενδεχόμενο ενσωμάτωσης ή επιμερισμού του 13ου και του 14ου μισθού, υποστήριξε πως «είναι πρόταση του  ΣΕΒ, την οποία η κυβέρνηση δεν έχει κάνει δεκτή».

Παράλληλα, επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος πήρε θέση επί «αβάσιμων δημοσιευμάτων».

Είχαν προηγηθεί διαβεβαιώσεις του υπουργού Εργασίας πως δεν τέθηκε θέμα 13ου και 14ου μισθού ούτε στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.

ΚΚΕ: αέρας κοπανιστός οι διαβεβαιώσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Στάχτη στα μάτια των εργαζομένων θεωρεί το ΚΚΕ τα περί «δίκαιης ανάπτυξης» που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση και σημειώνει πως “οι περαιτέρω αντιδραστικές ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, αποτελούν απαίτηση του κεφαλαίου, κατεύθυνση της ΕΕ και δέσμευση της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων που ψήφισαν το 3ο Μνημόνιο” .

Συνεπώς, προσθέτει “οι όψιμες ευαισθησίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που διαμόρφωσαν την εργασιακή ζούγκλα και οι διαβεβαιώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που ολοκληρώνει το έγκλημα, δεν είναι παρά «αέρας κοπανιστός»”.


ΓΣΕΕ: η κυβέρνηση άνοιξε το κουτί της Πανδώρας για τα εργασιακά 

«Η κυβέρνηση υπογράφοντας το 3ο Μνημόνιο υπέγραψε να μείνει ανοιχτό το κουτί της Πανδώρας με τα εργασιακά, που τίποτα καλό δεν προβλέπεται» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος.

«Επιμονή των δανειστών είναι η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, η εισαγωγή του λοκ –αουτ, το να γίνει πιο δύσκολη η προκήρυξη των απεργιών. Απέναντι σε αυτά, προφανώς και θα αντιδράσουμε» πρόσθεσε ο κ. Παναγόπουλος.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)