Ευρωπαϊκή Ενωση

16 Ιουλίου 2015 08:50

Σόιμπλε: Το προσωρινό Grexit παραμένει ο καλύτερος δρόμος

Σημαντικό βήμα το «ναι» για να πάμε παραπέρα, λέει ο Γερμανός Υπ. Οικονομικών, θέτοντας νέα «εμπόδια».

-

Βρισκόμαστε ένα βήμα παραπέρα, ένα σημαντικό βήμα, μετά το «ναι» που είπε η Αθήνα, δήλωσε ο Βόλφανγκ Σόιμπλε.

Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, μιλώντας σε γερμανικό ραδιόφωνο τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της, ώστε να φτάσει στο επίπεδο της ανεξαρτητοποίησής της από την εξωτερική βοήθεια.

Ο ίδιος, παρά το ότι το ΔΝΤ και πολλοί οικονομολόγοι, υπογραμμίζουν την αναγκαιότητα της αναδιάρθρωσης του χρέους, εξακολουθεί να θεωρεί ότι ο καλύτερος δρόμος είναι ένα προσωρινό Grexit.

Ο Σόιμπλε είπε ότι ο Τσίπρας δεσμεύτηκε πως «θα προσπαθήσουμε πολύ σκληρά για να εφαρμοστούν τα σχέδια μεταρρύθμισης της Ελλάδας» και ότι «πρέπει να κρατήσουμε ενωμένη την Ευρώπη», εκφράζοντας την πρόθεσή του να παραμείνει η χώρα στην ευρωζώνη.

Η δυσκολία είναι τώρα στο πώς θα επιτευχθεί η βιωσιμότητα του χρέους, χωρίς κούρεμα, συμπλήρωσε. Επεσήμανε ότι δεν η αβεβαιότητα δεν μπορεί να αποκλειστεί, λόγω των εξελίξεων στην Ελλάδα και πρόσθεσε ότι «δεν θα λυγίσει ούτε έναν κανόνα για τη βοήθεια του ESM προς την Αθήνα».

 

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)