ΔΝΤ

13 Ιουλίου 2015 17:58

ΔΝΤ: Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα στην προσπάθεια της

Τα μέλη του ΔΣ του Ταμείου ενημέρωσε για τις διαπραγματεύσεις η Κριστίν Λαγκάρντ. Τι αναφέρει σε ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ

-

Μία πρώτη ενημέρωση στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ για τις εξελίξεις και το περιεχόμενο της συμφωνίας που επετεύχθη για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης έκανε η επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, πριν αναχωρήσει από τις Βρυξέλλες για να επιστρέψει στην Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του ΑΝΤ1 στις ΗΠΑ, Θανάση Τσίτσα, η κ. Λαγκάρντ επικεντρώθηκε στο ρόλο του ΔΝΤ, λέγοντας ότι το Ταμείο συνεχίζει την εμπλοκή του με το ελληνικό ζήτημα, καθώς το ζήτησαν όλες οι πλευρές και ότι θα παράσχει τεχνική και χρηματοδοτική βοήθεια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η επικεφαλής του ΔΝΤ αγνόησε στην ενημέρωση ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καθεστώς «ληξιπροθέσμων οφειλών» (arrears) και άφησε να εννοηθεί ότι η ελληνική κυβέρνηση θα αποπληρώσει σύντομα τα 1,6 δις ευρώ που οφείλει συν άλλη μια δόση ύψους 455 εκ. ευρώ που λήγει σήμερα.

Επιπλέον, η Γαλλίδα αξιωματούχος παράθεσε όλες τις απόψεις που κατατέθηκαν στις Βρυξέλλες για το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους, δεν μπήκε όμως σε συγκεκριμένες λεπτομέρειες για το πως θα γίνει η ελάφρυνσή του. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι «το θέμα θα μας απασχολήσει στο κοντινό μέλλον».

«Μετά την συμμετοχή της Γενικής Διευθύντριας στις συζητήσεις για την Ελλάδα που πραγματοποιήθηκαν στις Βρυξέλλες το Σαββατοκύριακο, (η Κριστίν Λαγκάρντ) ενημέρωσε το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ για το αποτέλεσμα, όπως εκφράστηκε στη δήλωση των ηγετών της ευρωζώνης που δημοσιεύτηκε νωρίτερα σήμερα. Το ΔΝΤ είναι έτοιμο να συνεργαστεί με τις ελληνικές αρχές και τους Ευρωπαίους εταίρους για να βοηθήσει να προχωρήσει αυτή η σημαντική προσπάθεια», ανέφερε σχετικά σε σημερινή δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)