Κυβέρνηση
Μητρόπουλος: Δέχτηκα επίθεση για τη λίστα Νικολούδη
Ονόματα πολιτικών από όλα τα κόμματα, εκτός του ΚΚΕ, αλλά και δημοσιογράφων ισχυρίζεται ο αντιπρόεδρος της Βουλής ότι περιέχει η λίστα.
Καταγγελία για σε βάρος του επίθεση έκανε μέσω του Πρωινού ΑΝΤ1 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι την ημέρα που κατέθεσε ερώτηση σχετικά με τη λίστα Νικολούδη στη Βουλή, δέχτηκε βίαη επίθεση.
Ο κ.Μητρόπουλος δήλωσε ότι είδε «στη λίστα ονόματα πολιτικών από όλα τα κόμματα, εκτός του ΚΚΕ, Υπουργών Οικονομικών και δημοσιογράφων».
Σύμφωνα με την καταγγελία του, όταν επέστρεφε στο σπίτι του στις 10 Ιανουαρίου 2014, την ημέρα που κατέθεσε την ερώτηση σχετικά με τη λίστα Νικολούδη στη Βουλή, δέχτηκε σωματική επίθεση, ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητό του. Ο βουλευτής στη συνέχεια πήγε στον εισαγγελέα.
Ο κ.Μητρόπουλος κάλεσε τον Πρωθυπουργό να «δει άμεσα το θέμα της λίστας», την οποία έχουν και οι δανειστές στα χέρια τους και επανέλαβε πολλές φορές ότι δεν είναι δυνατόν «να κοπούν συντάξεις και μισθοί την ώρα που υπάρχουν «καταθέσεις 100 δις ευρώ στο εξωτερικό».
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι τα χρήματα αυτά, που έφυγαν από τις τράπεζες την περίοδο της κρίσης, πρέπει να φορολογηθούν. Συγκεκριμένα, ότι πρέπει να φορολογηθούν οι καταθέσεις άνω των 500.000 ευρώ.
«Ο έντιμος συμβιβασμός είναι ανέφικτος» δήλωσε αναφέροντας ότι «οι δανειστές επιμένουν» σε περικοπές, για τις οποίες σχολίασε:
«Δεν μπορώ να δεχτώ μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις, στην Υγεία και την Παιδεία και όχι φόρους σε εμβάσματα άνω των 500.000 ευρώ».
Ερώτηση Θεοχάρη για τα αποτελέσματα των ελέγχων σε εμβάσματα και offshore
Ο βουλευτής του Ποταμιού, κ. Χάρης Θεοχάρης κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με τα αποτελέσματα ελέγχων σε υποθέσεις αποστολής εμβασμάτων στο εξωτερικό και offshore.
«Με δεδομένο ότι η εντατικοποίηση στον έλεγχο των εμβασμάτων, είναι ένα από τα μέτρα που η ελληνική κυβέρνηση συμπεριέλαβε στη λίστα των μέτρων που έχουν τεθεί σε συζήτηση στο Brussels Group, αποτελεί επιτακτική ανάγκη τα αποτελέσματα των ελέγχων να είναι απτά».
Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, «το 2014 βεβαιώθηκαν από αυτές τις υποθέσεις περίπου 250εκ. και εισπράχθηκαν 63εκ. είναι φανερό πως ο στόχος είσπραξης για το 2015 πρέπει να διαμορφωθεί σε ύψος πάνω από 800εκ, αντί του δηλωμένου στόχου των 400εκ. Αυτό με την σειρά του σημαίνει (σύμφωνα με τα περσινά στοιχεία) πως θα πρέπει να βεβαιωθούν πάνω από 3,2 δις. για να πετύχουμε τον διακηρυγμένο στόχο. Ας σημειωθεί πως τα στοιχεία εισπραξιμότητας διμήνου 2015 είναι χειρότερα των αποτελεσμάτων του 2014».
Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!