Κυβέρνηση

07 Απριλίου 2015 14:22

Σακελλαρίδης: Δεν αποδεχόμαστε πρόταση για αύξηση του ΦΠΑ

Ο ΦΠΑ αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για τη κυβέρνηση και δεν πρόκειται να το διαπραγματευτούμε με τους θεσμούς.

-

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ξεκαθάρισε πως μπορεί ο στόχος της κυβέρνησης να είναι η αύξηση των εσόδων, αλλά αυτό δεν πρόκειται να γίνει με την αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ.

«Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί θέση της κυβέρνησης η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ», υποστήριξε ο κ. Σακελλαρίδης για να συμπληρώσει μιλώντας στο ΣΚΑΪ, «Αυτό για εμάς αποτελεί κόκκινη γραμμή και θα μείνουμε σταθεροί μέχρι το τέλος. Ακόμα κι αν το θέμα αυτό μπαίνει στο τραπέζι από τους θεσμούς, εμείς έχουμε δεσμευτεί ότι δεν πρόκειται να υπογράψουμε κάτι τέτοιο».

Ερωτηθείς για τη διαπραγμάτευση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση, «έχει διασφαλίσει ότι θα είναι συνεπής ως προς τις χρηματοδοτικές της υποχρεώσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στους δανειστές» και «Η κυβέρνηση οφείλει να λαμβάνει πρωτοβουλίες για να χαλαρώνει την ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί».

Σε ότι αφορά το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Ρωσία, υποστήριξε, «η Ελλάδα δεν κοιτά αλλού πέρα από την Ευρώπη, αλλά θέλει να εμβαθύνει τις διμερείς σχέσεις με τη Ρωσία, με την Κίνα και με άλλες χώρες που θα βοηθήσουν και θα βοηθηθούν από την Ελλάδα. Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει κάτι μεμπτό σχετικά με το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Μόσχα».

Σε ότι αφορά την ατζέντα των διαπραγματεύσεων Τσίπρα-Πούτιν, ο κ. Σακελλαρίδης αποκάλυψε ότι θα βρεθούν  ζητήματα, όπως το εμπάργκο των Ρώσων στα προϊόντα της ΕΕ, ο τουρισμός, οικονομικές σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας κλπ.

Αναφερόμενος στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών και δημοψηφίσματος ο κ. Σακελλαρίδης ξεκαθαρίζει ότι «δεν μας αφορούν», καθώς η κυβέρνηση έχει λάβει τη λαϊκή εντολή και «δεν ανοίγει σε καμία περίπτωση τέτοιο θέμα».

«Η κυβέρνηση είναι συμπαγής με συγκεκριμένη κατεύθυνση και προσανατολισμό. Όσοι εύχονται να υπάρξουν τέτοια σενάρια θα απογοητευθούν» προσθέτει.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)