Διπλωματία

12 Μαρτίου 2015 19:26

Τι λέει το Υπουργείο Εξωτερικών για το διάβημα για τις δηλώσεις Σόιμπλε

Οι λόγοι διενέργειας του διαβήματος προς τη γερμανική κυβέρνηση «ευρίσκονται στην ουσία των λεχθέντων από τον κ. Σόιμπλε», διευκρινίζει το ΥΠΕΞ.

-



Διευκρινίσεις για το διάβημα που έγινε προς την γερμανική Κυβέρνηση από τον Πρέσβη της Ελλάδος στο Βερολίνο, με αφορμή τις δημόσιες δηλώσεις του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για τον Έλληνα ομόλογό του, Γιάνη Βαρουφάκη, παρέσχε το Υπουργείο Εξωτερικών.

«Πολύ κακώς αποδόθηκε από μερίδα του Τύπου, εγχώριου και διεθνούς, ότι το ελληνικό διάβημα προς τη γερμανική Κυβέρνηση πραγματοποιήθηκε δήθεν βασιζόμενο σε λανθασμένη μετάφραση φράσης χαρακτηρισμού του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση Γερμανού δημοσιογράφου.

Αντιθέτως, πρόσθεσε, «οι λόγοι διενέργειας του συγκεκριμένου διαβήματος προς την Κυβέρνηση μίας φίλης, εταίρου και συμμάχου χώρας ευρίσκονται στην ουσία των λεχθέντων από τον κ. Σόιμπλε».

Ο ίδιος ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, πάντως, αρνήθηκε σήμερα ότι προσέβαλε τον Γιάνη Βαρουφάκη και χαρακτήρισε ανοησίες τα όσα λέγονται.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)