Βουλή

07 Φεβρουαρίου 2015 08:26

Εκλέχθηκαν οι Αντιπρόεδροι της Βουλής

Εξελέγησαν οι Αντιπρόεδροι, Κοσμήτορες και Γραμματείς της νέας Βουλής, με τη θέση του Ε Αντιπροέδρου-υποψηφίου της Χρυσής Αυγής-να μένει κενή.

-

Υπό την προεδρία της νέας Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου, συνεδρίασε το απόγευμα η Ολομέλεια του Σώματος με θέμα ημερήσιας διάταξης την εκλογή Αντιπροέδρων, Κοσμητόρων και Γραμματέων.

Εξελέγησαν ο κ. Αλέξιος Μητρόπουλος ως Α΄ Αντιπρόεδρος, ο κ. Ιωάννης Μπαλάφας ως Β΄ Αντιπρόεδρος, η κυρία Δέσποινα Χαραλαμπίδου ως Γ΄ Αντιπρόεδρος, ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης ως Δ΄ Αντιπρόεδρος, ο κ. Σπυρίδων Λυκούδης ως ΣΤ΄ Αντιπρόεδρος και ο κ. Γεώργιος Λαμπρούλης ως Ζ΄ Αντιπρόεδρος.

Η θέση του Ε΄ Αντιπροέδρου δεν πληρούται, διότι ο υποψήφιος γι’ αυτήν, κ. Μιχαήλ Αρβανίτης-Αβράμης, δεν έλαβε την απαιτούμενη από το άρθρο 67 του Συντάγματος και το άρθρο 8 του Κανονισμού της Βουλής πλειοψηφία.

Κοσμήτορες της Βουλής εξελέγησαν οι Βουλευτές κ.κ. Νάσος Αθανασίου, Γεώργιος Πάντζας και Κωνσταντίνος Κουκοδήμος.

Γραμματείς της Βουλής εξελέγησαν οι Βουλευτές κ.κ. Παναγιώτα Δριτσέλη, Ζήσης Ζάννας, Δανάη Τζήκα-Κωστοπούλου, Βασίλειος Τσίρκας και Ιωάννης Κεφαλογιάννης.

Μία θέση Γραμματέα δεν πληρούται, διότι ο υποψήφιος γι’ αυτήν, κ. Νικόλαος Κούζηλος, δεν έλαβε την απαιτούμενη από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής πλειοψηφία.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)