Εκλογές

21 Ιανουαρίου 2015 14:35

Οι New York Times χτυπάνε καμπανάκι για τον ελληνικό τουρισμό

Τις επιπτώσεις που θα έχουν στον ελληνικό τουρισμό, τα πιθανά εκλογικά σενάρια, εξετάζουν οι New York Times.

-

Με τον τίτλο, «Αναταραχή στην τουριστική βιομηχανία της Ελλάδας από προεκλογικές τοποθετήσεις», δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times ασχολείται με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας και τις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να έχει σε αυτήν η διαφαινόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

 «Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ανερχόμενος αριστερός συνασπισμός που προηγείται στις  δημοσκοπήσεις απεχθάνεται τις διακοπές με "τα πάντα πληρωμένα" (all inclusive), και έχει υποσχεθεί να περιορίσει αυτού του είδους τις διακοπές, γεγονός που δημιουργεί εκνευρισμό στην τουριστική βιομηχανία, η οποία είναι το μόνο λαμπρό σημείο στην αναιμική ελληνική οικονομία», σημειώνει, μεταξύ άλλων, το δημοσίευμα.

«Ο Αλέξης Τσίπρας έχει κάνει μια σειρά από εμπρηστικές διακηρύξεις, όπως τη μη τήρηση των όρων του οικονομικού πακέτου διάσωσης της Ελλάδας, κάτι που θα μπορούσε να επιφέρει θανάσιμο χτύπημα στην παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Η ελληνική τουριστική βιομηχανία, πιθανόν να μην βγει αλώβητη, ανεξάρτητα του αποτελέσματος των εκλογών», προστίθεται.

Στο άρθρο φιλοξενούνται και δηλώσεις της υπουργού Τουρισμού, Ολγας Κεφαλογιάννη, από τη συνέντευξή της στη Ναυτεμπορική, σύμφωνα με τις οποίες «πρέπει να παίρνουμε πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον τουρισμό και όχι μέτρα που θα τον σταματήσουν», καθώς επίσης και οι απόψεις παραγόντων της τουριστικής βιομηχανίας.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)