Γενικά

17 Ιουνίου 2014 08:50

Ντινόπουλος: «Έχουν εξασφαλιστεί τα χρήματα για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς»

Για τις προτεραιότητες του υπουργείου Εσωτερικών, μίλησε στο Πρωινό του Αντ1 ο Αργύρης Ντινόπουλος.

-

Με την τοπική αυτοδιοίκηση συνδέονται οι προτεραιότητες του υπουργείου Εσωτερικών, όπως σημείωσε ο Αργύρης Ντινόπουλος στο Γιώργο Παπαδάκη, επαναλαμβάνοντας ότι «οι πόρτες και τα τηλέφωνά του είναι ανοιχτά» στους τοπικούς άρχοντες και τους περιφερειάρχες, για συνεργασία.

Ο υπουργός τόνισε ότι τα βασικότερα θέματα της καθημερινότητας που απασχολούν την τοπική αυτοδιοίκηση είναι η έλλειψη χώρων και οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, ενώ συζήτησε τόσο για το θέμα των βρεφονηπιακών σταθμών, όσο και για αυτό των δημοτικών αστυνομικών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Σημείωσε ότι για τη λειτουργία των σταθμών, τόσο των δημοτικών όσο και των ιδιωτικών, «έχει εξασφαλιστεί σημαντικό κονδύλι από το ΕΣΠΑ» και έκανε σαφές ότι στην οικονομική κατάσταση που βρίσκεται αυτήν τη στιγμή η χώρα «το βάρος πρέπει να φύγει από τους γονείς και να πέσει στον υπουργό».

Διευκρίνισε ότι τα χρήματα για τους σταθμούς που έρχονται από το ΕΣΠΑ είναι λιγότερα από πέρυσι και ότι φτάνουν στο υπουργείο Εσωτερικών μέσω του Εργασίας, δηλώνοντας την πρόθεσή του να τα διεκδικήσει.

Όσο αφορά στους δημοτικούς αστυνομικούς που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα σημείωσε ότι ήταν το πρώτο θέμα
για το οποίο ξεκίνησε η ενημέρωσή του, μετά την ανάληψη του υπουργείου, λέγοντας ότι «υπάρχουν δυνατότητες να βρεθούν λύσεις».

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)