Γενικά

06 Δεκεμβρίου 2013 14:20

Νέες διευκρινίσεις για την κινητικότητα των δημοτικών αστυνομικών

Σε νέες διευκρινίσεις αναφορικά με τη διαδικασία κινητικότητας των δημοτικών αστυνομικών προχώρησε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

-



Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου 

Συγκεκριμένα στην εγκύκλιο του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης, Ανάπτυξης, Εσωτερικών και στη Γενική Γραμματεία Εσόδων, όπου θα «ανοίξουν» οι 2858 θέσεις, ξεκαθαρίζεται ότι:

1. Υπάλληλος που επιθυμεί να δηλώσει θέσεις τόσο ανώτερης όσο και κατώτερης εκπαιδευτικής κατηγορίας, από αυτή στην οποία ανήκει, συμπληρώνει τα έντυπα αιτήσεων και των δυο κατηγοριών, δηλώνοντας με αύξουσα αρίθμηση το σύνολο των προτιμήσεων του, ανεξαρτήτως κατηγορίας.

- Για Παράδειγμα:

Υπάλληλος σε διαθεσιμότητα του Κλάδου ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας διαθέτει και πτυχίο ΑΕΙ Τμήματος Φυσικής Επιστήμης και Αθλητισμού. Ως εκ τούτου μπορεί, πέραν των θέσεων της κατηγορίας ΔΕ, να δηλώσει και θέσεις που αντιστοιχούν στους κλάδους ΠΕ ή ΤΕ.

Επιπλέον όπως προσδιορίζει ρητά η εγκύκλιος: «...Ιδιαίτερη κατηγορία προσωπικού του ν.4172/2013, ΠΕ ή ΤΕ Διοικητικού, ΠΕ ή ΤΕ Διοικητικού-Οικονομικού και ΠΕ ή ΤΕ Διοικητικού-Λογιστικού, συμπληρώνοντας τα έντυπα ΜΜ.ΔΕ.1 και ΜΜ.ΠΕ.1

ΑΔΑ: ΒΛΓΠΧ-ΣΕΤ αντίστοιχα  τις προτιμήσεις του όμως για τις αντίστοιχες θέσεις (ΠΕ ή ΤΕ και ΔΕ) τις δηλώνει με συνεχόμενη αύξουσα αρίθμηση ΜΟΝΟ στο έντυπο με κωδικό ΜΜ.ΠΕ.1. (π.χ. 1η προτίμηση θέση κατηγορίας ΠΕ….., 2η προτίμηση κατηγορίας  ΔΕ…., 3η προτίμηση θέση κατηγορίας ΠΕ…., 4η προτίμηση θέση κατηγορίας ΔΕ…., κ.ο.κ).

2. Σε ότι αφορά στο ζήτημα της σωματικής ικανότητας (σωματική και ψυχική υγεία, αρτιμέλεια και σωματική διάπλαση) των δημοτικών αστυνομικών οι οποίοι κατά τη διάρκεια της θητείας τους στον κλάδο της Δημοτικής Αστυνομίας εμφάνισαν διαταραχές της σωματικής τους ικανότητας (πάθηση, βλάβη ή νόσημα), διευκρινίζεται στην εγκύκλιο, ότι έχουν το δικαίωμα υποβολής αίτησης για τη μετάταξή τους σε θέσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, δεδομένου ότι η θέση τους σε διαθεσιμότητα βάσει του άρθρου 81 του ν. 4172/2013 δεν συνεπάγεται τη λύση της υπαλληλικής τους σχέσης.

 

 

 

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)