Πολιτική

Σήμερα 13:04 Τελευταία ενημέρωση : Σήμερα 13:57

Μητσοτάκης για Μίμη Πλέσσα: Μοναδικές οι στιγμές που θα μας χαρίζει για πάντα με τις νότες του

Ο πολιτικός κόσμος λέει το δικό του "αντίο" στον μεγάλο συνθέτη Μίμη Πλέσσα.

Μητσοτάκης για Μίμη Πλέσσα: Μοναδικές οι στιγμές που θα μας χαρίζει για πάντα με τις νότες του
-

Ο πολιτικός κόσμος της χώρας, αποχαιρετά τον σπουδαίο συνθέτη, Μίμη Πλέσσα που έφυγε από τη ζωή. 

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έστειλε το δικό του μήνυμα για την μεγάλη απώλεια του ελληνικού πενταγράμμου, μέσα από ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη:

"Ένας κορυφαίος συνθέτης, σπουδαίος επιστήμονας και γλυκός άνθρωπος έφυγε από κοντά μας. Ο «Δρόμος» του υπήρξε πλούσιος. Γεμάτος από μελωδίες που ξεκινούν από την τζαζ και διαπερνούν το ελληνικό τραγούδι, αλλά και το ελληνικό σινεμά. Μοναδικός ο Μίμης Πλέσσας. Όπως μοναδικές και οι στιγμές που θα μας χαρίζει για πάντα με τις νότες του".

Τα θερμά του συλλυπητήρια για τον θάνατο του Μιμή Πλέσσα εκφράζει σε γραπτή του δήλωση ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Η απώλεια του Μίμη Πλέσσα προκαλεί βαθειά θλίψη. Ένας μοναδικός μουσικοσυνθέτης, ένας βαθύτατα πνευματικός άνθρωπος, χάραξε την πολιτιστική ζωή της πατρίδας μας. Οι μελωδίες του ήταν, είναι, και θα είναι, αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

"Υπήρξε ένας πολυδιάστατος μουσικός", με συμβολή στη μουσική και το ελληνικό τραγούδι «πραγματικά σπάνια, αν όχι μοναδική, σε εύρος και επίδραση», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για τον Μίμη Πλέσσα που έφυγε σήμερα από τη ζωή. «Τα τραγούδια που υπέγραψε όχι μόνο είναι διαχρονικά, αλλά εξακολουθούν να συγκαταλέγονται στα δημοφιλέστερα του κοινού κάθε ηλικίας», τόνισε η υπουργός Πολιτισμού που αναφέρθηκε σε μια ακόμα συμβολή του μουσικοσυνθέτη: «Κατέδειξε πόσο βαρύ είναι, εν τέλει, το ελαφρό τραγούδι». Ο δίσκος «Δρόμος½, που δημιούργησε σε συνεργασία με τον Λευτέρη Παπαδόπουλο, τον Γιάννη Πουλόπουλο, την Πόπη Αστεριάδη και τη Ρένα Κουμιώτη, "αποτελεί έκτυπο παράδειγμα του πώς η μαζική απήχηση μπορεί, αν όχι να επιβάλλεται, να συμβαδίζει με την ποιότητα».

ΚΚΕ: Αποχαιρετούμε με μεγάλη θλίψη και σεβασμό τον σπουδαίο Μίμη Πλέσσα

«Αποχαιρετούμε με μεγάλη θλίψη και σεβασμό τον σπουδαίο Μίμη Πλέσσα, ο οποίος διένυσε δημιουργικά σχεδόν έναν αιώνα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Εξαιρετικός πιανίστας, μουσικός και συνθέτης, διέγραψε μεγάλη καλλιτεχνική πορεία, στη μουσική, πρωτίστως στον κινηματογράφο, στο θέατρο, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, "περνώντας" με χαρακτηριστική άνεση από την τζαζ - η οποία υπήρξε η μεγάλη του αγάπη - στην ελαφρά μουσική, στο λαϊκό τραγούδι και τις μεγάλες μουσικές φόρμες.

Ξεχωρίζοντας από πολύ νωρίς με το ταλέντο του, ο Μίμης Πλέσσας, συνεργάστηκε με κορυφαίους στιχουργούς και ερμηνευτές, και μας δώρισε τραγούδια που δεν θα "παλιώσουν" ποτέ, πάντα θα ανεβαίνουν στα χείλη χιλιάδων ανθρώπων από γενιά σε γενιά» προσθέτει η ανακοίνωση του κόμματος.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

«Πρωτοπόρος, πολυβραβευμένος, πολυγραφότατος. Αυτός ήταν με τρεις λέξεις ο Μίμης Πλέσσας, ο οποίος πλέον δεν βρίσκεται κοντά μας», δήλωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος για τον θάνατο του σπουδαίου συνθέτη.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ανέφερε: «Βαθύτατος ο πόνος για την απώλεια του μεγάλου Έλληνα συνθέτη, βαθύτατη όμως και η ευγνωμοσύνη για τα αθάνατα αριστουργήματα που μας κληροδότησε».

Ειδήσεις σήμερα:

Λίβανος - ΥΠΕΞ: Απεγκλωβίστηκαν ακόμη 11 Έλληνες με τις οικογένειές τους

Τραμπ: Το Ισραήλ πρέπει να “χτυπήσει” τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν

Κερατσίνι - Τροχαίο δυστύχημα: Φονική παράσυρση άνδρα από φορτηγό

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)