Πολιτική

16 Σεπτεμβρίου 2024 19:31 Τελευταία ενημέρωση : 16 Σεπτεμβρίου 2024 20:57

Τσελίκ: Ο Μητσοτάκης ή ο Δένδιας εκπροσωπεί την ελληνική κυβέρνηση;

Ακόμη, χαρακτήρισε τον Δένδια προβοκάτορα και υποστήριξε ότι στην ουσία οι δηλώσεις του είναι εναντίον του ίδιου του πρωθυπουργού της Ελλάδας

Τσελίκ: Ο Μητσοτάκης ή ο Δένδιας εκπροσωπεί την ελληνική κυβέρνηση;
-

"Ποιος εκπροσωπεί την ελληνική κυβέρνηση , ο Μητσοτάκης ή ο Δένδιας" διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ υποστηρίζοντας πως "το λόμπι του χάους στην Ελλάδα κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν, όπως πάντα, για να σαμποτάρουν τον διάλογο Ελλάδας-Τουρκία"

Ακόμη, χαρακτήρισε τον Δένδια προβοκάτορα και υποστήριξε ότι στην ουσία οι δηλώσεις του είναι εναντίον του ίδιου του πρωθυπουργού της Ελλάδας Σε δηλώσεις του έπειτα από τη συνεδρία της κεντρικής επιτροπής του ΑΚΡ της οποίας προήδρευσε ο Ταγίπ Ερντογάν, ο εκπρόσωπος του κόμματος Ομέρ Τσελίκ είπε, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου:

"Όπως γνωρίζετε, παρακολουθούμε πάντα στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Μετά τη συνάντηση του Προέδρου μας με τον κ. Μητσοτάκη, εκεί άνοιξε μια νέα πόρτα διαλόγου. Αυτό δημιουργεί μια σειρά από μηνύματα που δίνουν σημασία στο διάλογο. Ο αξιότιμος πρόεδρός μας χρησιμοποίησε και τις εξής δηλώσεις: «Είμαστε δύο γειτονικές χώρες που μοιράζονται την ίδια θάλασσα και την ίδια γεωγραφία. Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα ακόμη και μεταξύ των αδερφών και είναι φυσιολογικό να υπάρχουν προβλήματα και μεταξύ μας. Ας τα λύσουμε μαζί χωρίς να εμπλέκουμε κανέναν άλλο», είπε.

Αλλά ενώ όλη αυτή η προσέγγιση προσπαθεί να διατηρηθεί, το λόμπι του χάους για την Ελλάδα και ορισμένα ριζοσπαστικά στοιχεία εντός της Ελλάδας κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν, όπως πάντα, για να σαμποτάρουν αυτή την ομαλοποίηση και αυτόν τον διάλογο.

Εδώ, όπως γνωρίζετε, ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας Δένδιας, ένας προβοκάτορας που γνωρίζουμε από την προηγούμενη θητεία του, έκανε δηλώσεις που αυτή τη φορά ήταν εξαιρετικά άστοχες. Πήγε στο Καστελόριζο, 2 χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές μας, και από εκεί είπε πώς θα επεκτείνουν τον εξοπλισμό στην Ανατολική Μεσόγειο και στόχευσαν την Τουρκία.

Τώρα, φυσικά, το πρόβλημα για την Ελλάδα είναι το εξής: Ο Μητσοτάκης ή ο Δένδιας εκπροσωπούν την ελληνική κυβέρνηση;


 Αυτή η δήλωση Δένδια είναι μια δήλωση που με κάθε τρόπο στοχεύει το σύστημα διαλόγου, δηλαδή την Τουρκία, και προσπαθεί να σαμποτάρει όλες τις διαδικασίες διαλόγου. Αλλά για την Τουρκία, αυτό είναι ακριβώς το αντίθετο από την προσέγγιση του Μητσοτάκη «να χαμηλώσουμε την ένταση, να συνεχίσουμε την ομαλοποίηση, ας συνεχίσουμε τον διάλογο, ενώ στοχεύει την Τουρκία, στην πραγματικότητα δεν στοχεύει την Τουρκία. Στοχεύει την πρωθυπουργία του Μητσοτάκη και τη βούληση που άσκησε ο Μητσοτάκης ως Πρωθυπουργός.

Γιατί δεν γίνεται να φτάσουν τα λόγια του Δένδια σε εμάς χωρίς να πνιγούμε στα νερά του Αιγαίου. Μόνο άνθρωποι σαν τον Δένδια μιλάνε και ακούνε τα λόγια του Δένδια. Δεν σημαίνει τίποτα για εμάς με κανέναν τρόπο. Αλλά ενώ ο δικός του πρωθυπουργός κάνει άλλες δηλώσεις, επομένως λέει κάτι εναντίον του ίδιου του πρωθυπουργού μέσω της Τουρκίας.

Γνωρίζουμε βέβαια και τις πολιτικές φιλοδοξίες ανθρώπων όπως ο Δένδιας. Το είδαμε και την προηγούμενη περίοδο του Υπουργείου. Αλλά η έκφραση αυτού μέσω της Τουρκίας είναι πλέον πρόβλημα για την ελληνική κυβέρνηση.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν όλοι είναι το εξής: είμαστε πρόθυμοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας εδώ στο τραπέζι, να τα διατηρήσουμε μέσω του διαλόγου στο τραπέζι και να επιλύσουμε αυτά τα ζητήματα μέσω διαπραγματεύσεων. Είμαστε δύο γειτονικές χώρες. Γνωρίζουμε ότι άλλοι έρχονται και θέλουν να έρθουν εδώ μόνο με βάση τα δικά τους συμφέροντα ή με στόχο την αποσταθεροποίηση της περιοχής. Βλέπουμε πάντα ότι αυτοί που δείχνουν τη σημαία στην Ανατολική Μεσόγειο και προσποιούνται ότι λύνουν τα προβλήματα προσπαθούν να κάνουν τα προβλήματα πιο περίπλοκα ή ότι αυτοί που θέλουν να παρέμβουν στο Κυπριακό απ' έξω επιδιώκουν στην πραγματικότητα άλλα συμφέροντα.  Ναι, η ελληνοκυπριακή πλευρά επιδεικνύει ένα πολύ κατάλληλο πολιτικό μοντέλο για τέτοια έργα. Αυτό όμως που θα ωφελήσει όλους είναι να διαχειριστεί τη διαδικασία με κοινή λογική"


Ειδήσεις σήμερα:

ΗΠΑ - Τραμπ: Η δεύτερη απόπειρα δολοφονίας και το προφίλ του υπόπτου

Πρόσκρουση τρένου σε κομμένα δέντρα - Σταθόπουλος: Δεν υπάρχει έγγραφο που να επιβεβαιώνει ότι μας ζητήθηκε καθαρισμός

Τροχαίο - Καλλιθέα: Ανατροπή οχήματος στη Θησέως


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)