Πολιτική

10 Σεπτεμβρίου 2024 23:22

Πιερρακάκης: Η νέα σχολική χρονιά να αποτελέσει την απαρχή μεγάλων αλλαγών

Ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον διορισμό 10.000 μονίμων εκπαιδευτικών και της ολοκλήρωσης της εγκατάστασης διαδραστικών πινάκων. Το μήνυμα της υφυπουργού για την κινητά.

Πιερρακάκης: Η νέα σχολική χρονιά να αποτελέσει την απαρχή μεγάλων αλλαγών
-

Στις αλλαγές που έχουν δρομολογηθεί στον τομέα της Εκπαίδευσης επικεντρώνονται τα φετινά μηνύματα του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκου Πιερρακάκη για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Όπως τόνισε, κατά τη φετινή χρονιά « οι αλλαγές που θα δείτε θα είναι πολυάριθμες και πυκνές, ενώ θα εκτείνονται σε όλο το εύρος της εκπαιδευτικής καθημερινότητας».

«Φιλοδοξούμε η νέα σχολική χρονιά να αποτελέσει την απαρχή μεγάλων αλλαγών», επεσήμανε ο κ. Πιερρακάκης.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η φράση «η χρονιά του σχολείου», «δεν αποτελεί σύνθημα, αλλά δέσμευση. Δέσμευση να υλοποιήσουμε όλες μας τις εξαγγελίες, αλλά και να αναλάβουμε οποιαδήποτε επιπλέον δράση, έχοντας πάντα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και της φροντίδας μας εσάς, τους μαθητές/τριες και τους εκπαιδευτικούς».

Ο υπουργός στάθηκε, πέραν του διορισμού 10.000 μονίμων εκπαιδευτικών και της ολοκλήρωσης της εγκατάστασης διαδραστικών πινάκων, στο πρόγραμμα ανακαίνισης δημόσιων σχολικών υποδομών, «Μαριέττα Γιαννάκου», προαναγγέλοντας μάλιστα τις πρώτες παρεμβάσεις εντός της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, στο Ψηφιακό Σχολείο και το Ψηφιακό Φροντιστήριο, στην εφαρμογή e-parents, στις δράσεις αντιμετώπισης της ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού, καθώς επίσης και στον νέο κανονισμό λειτουργίας των σχολείων.

Αναφερόμενος ειδικότερα στους εκπαιδευτικούς, ο κ. Πιερρακάκης διαβεβαίωσε: «Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε εντατικά, προκειμένου να βελτιώσουμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ασκείτε το λειτούργημά σας».

Κλείνοντας, ο υπουργός ευχήθηκε σε όλους και σε όλες καλή σχολική χρονιά, με υγεία, δημιουργικότητα και πρόοδο.

Σχολεία: αίθουσες, προαύλια με παιδιά, παράδοση μαθήματος από εκπαιδευτικούς

Με ευχές για μία «δημιουργική, ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη μαθησιακή διαδρομή», καλωσόρισε στα σχολεία μαθητές, μαθήτριες, εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Ζέττα Μακρή.

Στο μήνυμά της για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η κα. Μακρή διαβεβαίωσε ότι όλα είναι έτοιμα για «να υποδεχτούμε, μαζί, την πιο σημαντική ημέρα για τη σχολική κοινότητα, το πρώτο κουδούνι, που σε λίγο θα χτυπήσει».

Η υφυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις δώδεκα αλλαγές που θα συναντήσουν μαθητές, εκπαιδευτικοί και θα διαπιστώσουν οι γονείς και κηδεμόνες «από την πρώτη επαφή με το σχολικό περιβάλλον».

«Οι διορισμοί 10.000 εκπαιδευτικών, το πρόγραμμα για την ανακαίνιση των σχολικών υποδομών, το ψηφιακό σχολείο και το ψηφιακό φροντιστήριο, οι διαδραστικοί πίνακες, το αναμορφωμένο περιεχόμενο του μαθήματος της πληροφορικής και το νέο πιστοποιητικό, η πλατφόρμα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, ο νέος κανονισμός λειτουργίας των σχολείων, η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας με τη διδασκαλία ολόκληρων λογοτεχνικών βιβλίων και την ευχέρεια των πολλαπλών επιλογών, το πρόγραμμα για τον σχολικό επαγγελματικό προσανατολισμό και οι δράσεις Ενεργού Πολίτη είναι τα ορόσημα της νέας σχολικής χρονιάς», ανέφερε.

«Καλή σχολική χρονιά και… "τα κινητά στην τσάντα"!», κατέληξε στο μήνυμα της η κα. Μακρή.

Ειδήσεις σήμερα:

Google: Πρόστιμο 2,4 δις ευρώ από την Κομισιόν

ΣΥΡΙΖΑ: Στις 24 Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου οι εκλογές για τον νέο πρόεδρο

Χάρις - Τραμπ: Τα “σημεία κλειδιά” του αποψινού ντιμπέιτ

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)