Πολιτική

10 Σεπτεμβρίου 2024 10:58

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΠΓ, ο Κασσελάκης και ο “οδικός χάρτης” για τις εκλογές

Τι ζητούν οι υποστηρικτές του από τον Στέφανο Κασσελάκη, εν μέσω σεναρίων για δημιουργία άλλου κόμματος. Επί τάπητος το χρονοδιάγραμμα για την εκλογή νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΠΓ, ο Κασσελάκης και ο “οδικός χάρτης” για τις εκλογές
-

Τα κεντρικά ζητήματα, οι εκκρεμότητες που προκύπτουν πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ από τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη αναμένεται να τεθούν επί τάπητος στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, που σύμφωνα με πληροφορίες έχει οριστεί για τις 16:00.

Τα κεντρικά θέματα που θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση είναι οι διαδικασίες και το χρονοδιάγραμμα που σχετίζονται με το ζήτημα της προεδρικής εκλογής, καθώς επίσης και η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ.

Σε χθεσινή συνέντευξη της η γραμματέας της ΚΕ, Ράνια Σβίγκου, επισήμανε ενόψει της σημερινής συνεδρίασης ότι «θα συνεδριάσει άμεσα η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, για να ετοιμάσει την εισήγηση για την Κεντρική Επιτροπή, η οποία θα συνεδριάσει σε δύο εβδομάδες, ώστε να αποφασιστεί και ο οδικός χάρτης για το Έκτακτο Συνέδριο». Ανέφερε επιπλέον ότι «η Πολιτική Γραμματεία θα συζητήσει επισταμένα για την καλύτερη δυνατή παρουσία του κόμματος στη ΔΕΘ, στην οποία η Κ.Ε. αποφάσισε ότι θα εκπροσωπηθούμε από τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μας, τον Νίκο Παππά».

ΣΥΡΙΖΑ - Πρόταση μομφής

Τι θα κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης

Eν αναμονή των κινήσεων του Στέφανου Κασσελάκη για τη ρεβάνς από τους «87» και τον Παύλο Πολάκη που οδήγησαν την έκπτωση του από τον προεδρικό θώκο του ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκονται οι υποστηρικτές του στο κόμμα. Ο πρώην Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εμφανιστεί πουθενά μετά την διπλή ήττα στην Κεντρική Επιτροπή και έχει επιλέξει την απομόνωση με τους δικούς του ανθρώπους προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις του για το τι μέλλει γενέσθαι.

Δύο είναι τα βασικά σενάρια και οι εισηγήσεις που δέχεται: Να είναι εκ νέου υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ή να γυρίσει την πλάτη στην Κουμουνδούρου και να προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος.

Στα σενάρια για τις επόμενες κινήσεις του Στέφανου Κασσελάκη δεν υπάρχει καθόλου η σκέψη απόσυρσης του από την πολιτική σκηνή. Οι φωνές που τον καλούν να δοκιμάσει την τύχη με την ίδρυση ενός δικού του πολιτικού φορέα τον «δελεάζουν» ωστόσο κοινοβουλευτικά στελέχη που τον στηρίζουν, θεωρούν πως πρέπει να δώσει την μάχη για την επανεκλογή του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτός από τον Παύλο Πολάκη που ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του στην Κεντρική Επιτροπή και τον Απόστολο Γκλέτσο που έκανε την έκπληξη, πολύ κοντά στην κάθοδο του είναι και ο ευρωβουλευτής Νικόλας Φαραντούρης ενώ πολλοί εκτιμούν πως στη μάχη θα μπει και ο πρώην Πρόεδρος της ΚΟ Σωκράτης Φάμελλος. Πιέσεις στις οποίες δεν έχει υποκύψει δέχεται για να είναι υποψήφια η Όλγα Γεροβασίλη ενώ χθες ακούστηκαν ξανά τα ονόματα της Ρένας Δούρου και του Νίκου Παππά που ήταν υποψήφιος και στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές.


Ειδήσεις σήμερα:

Ρόδος: “Κατάληψη” στο Μαντράκι από δεκάδες παράτυπους μετανάστες (εικόνες)

ΗΠΑ: Μητέρα μαχαίρωσε και πυροβόλησε τα παιδιά της (εικόνες)

Μεσολόγγι: Επίθεση Ρομά σε πλήρωμα ασθενοφόρου - Τραυματίστηκε διασώστης

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)