Πολιτική

08 Σεπτεμβρίου 2024 14:52 Τελευταία ενημέρωση : 09 Σεπτεμβρίου 2024 01:21

Νέες εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ: Υπερψηφίστηκε η πρόταση μομφής - “Λυτρώθηκα” λέει ο Κασσελάκης

Στις κάλπες οδεύει ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς πέρασε η πρόταση μομφής που είχε κατατεθεί κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Νέες εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ: Υπερψηφίστηκε η πρόταση μομφής - “Λυτρώθηκα” λέει ο Κασσελάκης
-

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οδεύει ξανά στις κάλπες μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής που είχε κατατεθεί κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση πέρασε με 163 «ναι», 120 καταψήφισαν ενώ βρέθηκαν και 3 άκυρα-λευκά.

Στη διαδικασία για την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη, που κατέθεσαν οι «87», ψήφισαν επί συνόλου 295 μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ 286 μέλη.

Στην αίθουσα ψήφισαν 210 μέλη, τηλεφωνικά ψήφισαν 76, ενώ εννέα μέλη δεν βγήκαν στο τηλέφωνο και ως εκ τούτου δεν συμμετείχαν στη διαδικασία.

Αρχικά είχαν ψηφίσει τηλεφωνικά 64 άτομα και στη συνέχεια ψήφισαν ακόμα 12.

Υπεμθυμίζεται ότι ήδη έχει ανακοινώσει την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος είχε αναφέρει "πίστεψα στον Κασσελάκη και τον στήριξα. Έπεσα έξω. Δεν κάνει για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ", κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της ΚΕ.

Η διαδικασία προβλέπει ότι εάν εγκριθεί η πρόταση μομφής, θα ακολουθήσει έκτακτο συνέδριο με νέα σύνθεση μελών, το οποίο θα καθορίσει τη διαδικασία εκλογής προέδρου και τις υποψηφιότητες. Επισημαίνεται ότι το συνέδριο, ως ανώτατο κομματικό όργανο, έχει τη δυνατότητα ακόμα και να ακυρώσει τη διαδικασία εκλογής και να διατηρήσει την υπάρχουσα ηγεσία.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της υπερψήφισης της πρότασης μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη, ο ίδιος μπήκε στην αίθουσα και προχώρησε στον παρακάτω σύντομο λόγο:

«Είμαι λυτρωμένος γιατί είδαν όλοι οι πολίτες τη μομφή που ζω από την πρώτη ημέρα. Η νομενκλατούρα του κόμματος φόρεσε κουκούλα στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Οι αποφάσεις μου θα ανακοινωθούν εκεί που λογοδοτώ πάντα, στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε και αποχώρησε από την αίθουσα.

Με 122 ψήφους υπέρ και 90 κατά, πέρασε η πρόταση να είναι μυστική, με κάλπη, η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Η ψηφοφορία έγινε μετά τις ομιλίες των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και την κατάθεση πρότασης μομφής από τους «87». Η πρόταση ήρθε μετά την πρόκληση του Στέφανου Κασσελάκη και στηρίχθηκε από τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος δεν κατέθεσε δική του πρόταση μομφής, κατέθεσε ωστόσο πρόταση υποψηφιότητας για την ηγεσία του κόμματος.

Ειδήσεις σήμερα:

Μπουρνάζι: Πυρόβολησαν τον πορτιέρη που δεν τους άφησε να μπουν στο κλαμπ

Λιβαδειά: Η πόρτα του τρένου “έπιασε” γυναίκα και την έσερνε

Πρέβεζα: Φονική μετωπική σύγκρουση αυτοκινήτων

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)