Πολιτική

26 Ιουνίου 2024 08:24 Τελευταία ενημέρωση : 26 Ιουνίου 2024 14:20

Μπελέρης: Απόφαση Ράμα και όχι της Δικαιοσύνης η καταδίκη (βίντεο)

Ο Πέτρος Μπελέρης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε ότι έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία για προσφυγή του Φρέντη Μπελέρη στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Μπελέρης: Απόφαση Ράμα και όχι της Δικαιοσύνης η καταδίκη (βίντεο)
-

Ευθείες βολές κατά του Πρωθυπουργού της Αλβανίας εξαπέλυσε, για ακόμη μια φορά η πλευρά του Φρέντη Μπελέρη, μετά την απόφαση του Εφετείου για την καταδίκη και την ποινή που επιβλήθηκε στον εκλεγμένο Δήμαρχο Χειμάρρας και νέου Ευρωβουλευτή της ΝΔ.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο Πέτρος Μπελέρης, γιός του Φρέντη Μπελέρη, είπε ότι η καταδίκη του πατέρα του «είναι απόφαση του Ράμα και όχι της Δικαιοσύνης. Έχει ονοματεπώνυμο η περιπέτεια που περνάμε».

Με την απόφαση του Εφετείου, ο Φρέντης Μπελέρης ουσιαστικά χάνει το αξίωμα του Δημάρχου Χειμάρρας, χωρίς ποτέ να έχει κατορθώσει να ορκιστεί, καθώς ήταν έγκλειστος στην φυλακή, ενώ θέμα προκύπτει για το αν και πως θα μπορέσει να ορκιστεί ως ευρωβουλευτής, με φυσική παρουσία στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Αν δεν μπορέσει να ορκιστεί με φυσική παρουσία, θα ορκιστεί μέσα από την φυλακή», δήλωσε ο Πέτρος Μπελέρης στον ΑΝΤ1.

Σε ότι αφορά τις δικαστικές εξελίξεις, επεσήμανε ότι «είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε αυτή την υπόθεση μέχρι τέλους. Η δίκη-παρωδία και το σαθρό κατηγορητήριο θα εκπέσουν στο Στρασβούργο. Κορυφαίοι νομικοί και από την Ελλάδα και στην Ευρώπη αυτό μας λένε».

Ο Πέτρος Μπελέρης, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» είπε ότι έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία για προσφυγή του Φρέντη Μπελέρη στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

«Η ομογένεια πληρώνει ότι κέρδιζε τις εκλογές. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία και με την Ευρωομάδα της ΝΔ και με τις Βρυξέλλες. Το έργο μας περιλαμβάνει και αυτό που βιώνουμε, τα προβλήματα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία», είπε ο Πέτρος Μπελέρης, σε ότι αφορά την εκλογή του Φρέντη Μπελέρη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ειδήσεις σήμερα:

Copa America: Αργεντινή και Καναδάς συνέχισαν με νίκες (βίντεο)

Μύκονος: Λουκέτο για απόδειξη 1000 ευρώ που... δεν κόπηκε ποτέ

Δολοφονία Καραϊβάζ: Η έναρξη της δίκης, τα δύο αδέλφια και το έμβασμα

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)