Γενικά

08 Φεβρουαρίου 2019 18:18

Κόντρα Μαξίμου – ΝΔ για τα πλεονάσματα και… στη μέση ο Βέμπερ

“Επιθετικές” ανακοινώσεις μετά τη δήλωση του Μάνφρεντ Βέμπερ ότι η επόμενη Κομισιόν θα  εξετάσει το αίτημα της ΝΔ για τη μείωση των πλεονασμάτων.

Κόντρα Μαξίμου – ΝΔ για τα πλεονάσματα και… στη μέση ο Βέμπερ
-

Φραστικά πυρά αντάλλαξαν Μαξίμου και Νέα Δημοκρατία με αφορμή τις δηλώσεις του Μάφρεντ Βέμπερ στον ΑΝΤ1, αλλά και τις αναφορές του στην συνεδρίαση του Προεδρείου του ΕΛΚ στην Αθήνα, ότι η επόμενη Κομισιόν θα εξετάσει το αίτημα της ΝΔ για τη μείωση των πλεονασμάτων.

Στον απόηχο των δηλώσεων αυτών, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ τόνισε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν σχολιάζει δηλώσεις κομμάτων, σημείωσε ωστόσο ότι ισχύουν οι συμφωνίες που έχουν συναφθεί στο πλαίσιο του Eurogroup και επανέλαβε ότι η συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση γίνεται σε πνεύμα εμπιστοσύνης, όπως καταδείχθηκε και κατά την πρόσφατη επίσκεψη της Καγκελαρίου Μέρκελ στην Αθήνα.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή η συνεργασία μπορεί να συνεχιστεί και στο μέλλον, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ και τόνισε ότι «ισχύουν αυτές οι συμφωνίες τις οποίες έχει συνάψει η Ελλάδα με το Eurogroup για την πορεία του προϋπολογισμού και των μεταρρυθμίσεων και για το πώς αυτή πρέπει να συνεχιστεί». Κληθείς, δε, να απαντήσει αν επί της αρχής υπάρχει η δυνατότητα για χαμηλότερα πλεονάσματα, ο κ. Ζάιμπερτ περιορίστηκε να επαναλάβει ότι «ισχύουν οι συμφωνίες οι οποίες έχουν συναφθεί μεταξύ της Ελλάδας και του Eurogroup».

Κόντρα Μαξίμου - ΝΔ

«Επικοινωνιακά παιχνίδια με τις πλάτες του ακραίου Βαυαρού πολιτικού, κ. Βέμπερ» βλέπι το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού απαντώντας στο ερώτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εάν «θέλει η κυβέρνηση- κουρελού  να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα ώστε να αναπνεύσουν η οικονομία και οι Έλληνες; Ναι ή όχι;» είναι το ερώτημα της αξιωματικής αντιπολίτεσης   

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Σε ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρεται «η κυβέρνηση πανικόβλητη μετά τις δηλώσεις Βέμπερ ότι η επόμενη Κομισιόν θα εξετάσει το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για τη μείωση των πλεονασμάτων, προσπάθησε μέσω του ΑΠΕ (!) να αποσπάσει διαβεβαιώσεις από το Βερολίνο ότι η θηλιά που έχει περάσει ο κ. Τσίπρας στον ελληνικό λαό θα παραμείνει στη θέση της.  

Ρωτάμε, λοιπόν, την κυβέρνηση-κουρελού: Θέλει να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα ώστε να αναπνεύσουν η οικονομία και οι Έλληνες; Ναι ή όχι;  Μέχρι να μας απαντήσουν, ας πάψουν τουλάχιστον να λειτουργούν επί ζημία της χώρας».

Η απάντηση από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού

Απαντώντας, σε ανακοίνωσή απο το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού επισημαίνεται ότι «η ΝΔ, που ως κυβέρνηση υπέγραψε πρωτογενή πλεονάσματα 4,5% εις το διηνεκές και παρά το όργιο λιτότητας που επέβαλε στον ελληνικό λαό, δεν κατάφερε να πιάσει ούτε 0,5%, σήμερα που η κυβέρνηση έχει βγάλει τη χώρα εκτός μνημονίων, παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια με τις πλάτες του ακραίου Βαυαρού πολιτικού, κ. Βέμπερ.

Του ίδιου πολιτικού δηλαδή, στον οποίο προσέφευγε ο κ. Μητσοτάκης προκειμένου να μεσολαβήσει, για να μην ακυρώσει η κυβέρνηση την περικοπή στις συντάξεις».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)