Κόμματα

20 Ιανουαρίου 2019 18:32

Διαγραφή Θεοχαρόπουλου από την ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Καταλυτική για το μέλλον της κομματικής σύμπραξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ η στάση του αναφορικά με την Συμφωνία των Πρεσπών.

Διαγραφή Θεοχαρόπουλου από την ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης
-

Άμεση ήταν η αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών στην ΔΗΜΑΡ, οι συνεδριάσεις των οποίων κατέληξαν, κατά πλειοψηφία και εν μέσω έντονου προβληματισμού για την στάση του κόμματος, υπέρ του «Ναι» από τον Θανάση Θεοχαρόπουλο στην ψηφοφορία στην Βουλή για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Αποφασίστηκε η διαγραφή του κ. θεοχαρόπουλου απο την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και ανακοινώθηκε ότι θα γίνει έκτακτο συνέδριο, στα τέλη Μαρτίου, προκειμένου να αποσαφηνιστεί το μέλλον της συμμαχίας του Κινήματος Αλλαγής (σημ: κοινοβουλευτικά δεν υπάρχει εκπροσώπηση του σχηματισμού ώς ΚΙΝΑΛ, αλλά ως Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ήτοι της σύμπραξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ).

Ήδη, από το πρωί της Κυριακής και την απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Δημοκρατικής Αριστεράς, με ψήφους 11-6, υπέρ του «ναι» από τον Θανάση Θεοχαρόπουλο στην Συμφωνία των Πρεσπών, ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κ. Θεοχαρόπουλος θα αντικατασταθεί από τον κ. Σκανδαλίδη στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

Θεοχαρόπουλος

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ, Ανδρέας Λοβέρδος, τάχθηκε υπέρ της διαγραφής του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ από την ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ως φυσική συνέπεια της προειδοποίησης από την Φώφη Γεννηματά, ότι «κάθε ψήφος στην Συμφωνία των Πρεσπών θα έχει τις συνέπειες της».

Εκείνο που έκρινε την τελική απόφαση της Φώφης Γεννηματά, είναι η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, όσου 29 μέλη ψήφισαν υπέρ της εισήγησης ο κ. Θεοχαρόπουλος να στηρίξει το "ναι" στην ψηφοφορία στην Βουλή για την Συμφωνία των Πρεσπών, έναντι 24 μελών που προέκριναν άλλες επιλογές, όπως να δηλώσει "παρών" ή να απέχει της διαδικασίας.

Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ

Με απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, ο Θ. Θεοχαρόπουλος τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Η στάση του κ. Θεοχαρόπουλου να υπερψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, εξ αντικειμένου υπηρετεί τον κ. Τσίπρα και τους σχεδιασμούς του και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Επίσης με απόφαση της Προέδρου σύμφωνα με το άρθρο 23 του Καταστατικού, συγκαλείται έκτακτο πολιτικό και καταστατικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής για το τέλος Μαρτίου, μετά από εκλογή Συνέδρων από τη βάση. Το Συνέδριο θα εκλέξει τα συλλογικά όργανα του Κινήματος Αλλαγής, ολοκληρώνοντας άμεσα τον ενιαίο φορέα.

ΔΗΜΑΡ: κρίμα

"Η Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ διέγραψε σήμερα τον Πρόεδρο του ενός από τα δύο κόμματα της Συμπαράταξης στη Βουλή, λόγω της απόφασης της ΔΗΜΑΡ να πει ΝΑΙ σε ένα εθνικό θέμα αρχών. Η στάση της ΔΗΜΑΡ υπηρετεί μόνο τα εθνικά συμφέροντα. Οι προοδευτικοί κεντροαριστεροί πολίτες μπορούν να κρίνουν. Κρίμα", σχολίασε η Δημοκρατική Αριστερά. 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)