Βουλή

29 Οκτωβρίου 2018 16:30

Χαρίτσης: προτεραιότητα η διαλεύκανση του θανάτου του Κατσίφα

Ομόθυμη καταδίκη των δηλώσεων Ράμα από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης…

Χαρίτσης: προτεραιότητα η διαλεύκανση του θανάτου του Κατσίφα
-

Ο θάνατος του Έλληνα ομογενούς στην Αλβανία μονοπώλησε τη συζήτηση στη Βουλή με την κυβέρνηση δια στόματος του Αλέξη Χαρίτση να επισημαίνει πως προτεραιότητα αποτελεί η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά την υπόθεση και κάλεσε τα κόμματα να μην δίνουν με τις τοποθετήσεις τους έναυσμα σε ακροδεξιές κραυγές να καπηλεύονται ένα τόσο σοβαρό και σύνθετο ζήτημα.

Στις δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα εστίασε ο Μάκης Βορίδης από τη ΝΔ, χαρακτηρίζοντάς τις απαράδεκτες. Όπως είπε, «η δήλωση Ράμα που παίρνει θέση επί δικαστικής εκκρεμότητας είναι απολύτως απαράδεκτη». Ο κ. Βορίδης κάλεσε ακόμη, την κυβέρνηση να διασφαλίσει ότι θα τηρηθεί  με διαφάνεια η σχετική διαδικασία. 

Για δηλώσεις (σ.σ. Έντι Ράμα) που ρίχνουν λάδι στη φωτιά μίλησε και η Εύη Χριστοφιλοπούλου από τη ΔΗΣΥ, ενώ για εκμετάλλευση του γεγονότος από εθνικιστικές δυνάμεις και των δύο χωρών που μόνον ανησυχία προκαλεί, έκανε λόγο από το ΚΚΕ ο Σάκης Βαρδαλής. «Η κυβέρνηση το αντιμετώπισε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, παρενέβη χωρίς καθυστέρηση», υποστήριξε από την πλευρά του ο Θοδωρής Δρίτσας.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)