Γενικά

10 Ιουλίου 2018 19:51

Δημοσχάκης: επαίσχυντη και επώδυνη η Συνθήκη της Λωζάνης

Έντονη αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ. «Η εθνικιστική παράνοια της ΝΔ, έχει χτυπήσει κόκκινο», αναφέρει σε ανακοίνωση του.

Δημοσχάκης: επαίσχυντη και επώδυνη η Συνθήκη της Λωζάνης
-

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ και αναπληρωτή Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας, Αναστάσιου Δημοσχάκη για τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Ο βουλευτής της ΝΔ σε δηλώσεις του με αφορμή την επέτειο των 95 χρόνων από την ίδρυση της Ορεστιάδας, δήλωσε μεταξύ άλλων, «πέρασαν 95 χρόνια από την ίδρυση της Ορεστιάδας. Της νεότερης και βορειότερης πόλης της Ελλάδας. Πέρασαν 95 χρόνια από την επαίσχυντη και επώδυνη Συνθήκη της Λωζάννης».

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του, επισημαίνει:

Η εθνικιστική παράνοια στη ΝΔ έχει «χτυπήσει κόκκινο». Οι απαράδεκτες  δηλώσεις του βουλευτή Έβρου και αναπληρωτή τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ. Α. Δημοσχάκη περί «επαίσχυντης και επώδυνης» Συνθήκης της Λοζάνης έρχονται σε μια  περίοδο όπου πληθαίνουν στη γειτονική χώρα δηλώσεις από κορυφαίους παράγοντες,  με τις οποίες ανακινείται  ζήτημα αναθεώρησης  της Συνθήκης της Λοζάνης.

Καλούμε άμεσα τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει αν εκφράζει την ΝΔ η συγκεκριμένη επικίνδυνη  δήλωση, η οποία αντιτίθεται στην πάγια θέση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας, περί μη αναθεώρησης των Διεθνών Συνθηκών.

Ο εκπρόσωπος τύπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Θεόδωρος Τοσουνίδης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αναστάσιου Δημοσχάκη, αναφέρει σε ανακοίνωση του, ««Από λάθος σε λάθος, από Ντόρα σε Δημοσχάκη και από Κυριάκο στο πουθενά!

Τελικά, η ιστορία της Ν.Δ. του Κυριάκου υπονομεύει, αμφισβητεί και παραδίδει όλα όσα κατοχυρώνουν τις εθνικές μας θέσεις.

Κυριάκο, κατάλαβες τι τέρας μεγαλώνεις; Αρκετά μαζί σου. Μητσοτάκηδες και Δημοσχάκηδες, τα δίνετε όλα».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)