Βουλή

21 Ιουνίου 2018 18:15

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν απαλοιφή θρησκεύματος από το απολυτήριο Λυκείου

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων ο Νίκος Φίλης και η Τασία Χριστοδουλοπούλου, υποστηρίζουν ότι οι θρησκευτικές πεποιθήσεις αποτελούν ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο...

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν απαλοιφή θρησκεύματος από το απολυτήριο Λυκείου
-

Την απαλοιφή του θρησκεύματος από τα απολυτήρια του Λυκείου ζητούν 29 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι περισσότεροι από τους οποίους μετέχουν στην ομάδα των «53+».

Με επικεφαλής την Αννέτα Καββαδία, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα τους ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο Μάκης Μπαλαούρας και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Ξυδάκης, υποστηρίζουν ότι οι θρησκευτικές και φιλοσοφικές πεποιθήσεις αποτελούν ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο και όπως όλα τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα απαγορεύεται να τυγχάνει καταγραφής και επεξεργασίας, εκτός κι αν αυτό τεκμαίρεται ως αναγκαίο.

Στην ερώτησή τους προς τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου αναφέρουν ότι η θρησκευτική πίστη ή η απουσία αυτής είναι εσωτερικό συνειδησιακό ζήτημα του κάθε πολίτη και αφορά μόνο αυτόν και κανέναν άλλο, καθώς επίσης ότι η  αναγραφή του θρησκεύματος στους απολυτήριους τίτλους σπουδών αντιβαίνει προς την θεμελιώδη αρχή της αναγκαιότητας της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, καθώς δεν υπάρχει κανένας λόγος να σημειώνεται το θρήσκευμα πάνω σε δημόσια έγγραφα που αποτυπώνουν επίπεδο σπουδών.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)