Γενικά

13 Μαΐου 2018 10:11

Μητσοτάκης: θα κάνουμε τα πάντα για την απελευθέρωση των δυο Ελλήνων αξιωματικών

Αύριο η επίσκεψη Κεφαλογιάννη στην Αδριανούπολη. Το μήνυμα που θα μεταφέρει στους δυο φυλακισμένους Έλληνες αξιωματικούς.

Μητσοτάκης: θα κάνουμε τα πάντα για την απελευθέρωση των δυο Ελλήνων αξιωματικών
-

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι βρίσκεται σε επαφή με τον κ. Κεφαλογιάννη για την αυριανή του επίσκεψη και του ζήτησε να μεταφέρει και το δικό του μήνυμα στήριξης, επισημαίνοντας ότι η ΝΔ και ο ίδιος προσωπικά θα κάνει τα πάντα για την απελευθέρωση και την επιστροφή των δυο Ελλήνων στρατιωτικών στην πατρίδα.

 «Οι παράνομα κρατούμενοι Έλληνες αξιωματικοί δεν είναι αιχμάλωτοι πολέμου, δεν βρισκόμαστε σε κατάσταση πολέμου» τόνισε με τη σειρά του, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος επισκέπτεται την Τουρκία τη Δευτέρα το μεσημέρι για να συναντήσει τους δύο στρατιωτικούς.

Ο κ. Κεφαλογιάννης εξέφρασε την ανάγκη η Τουρκία να φερθεί ως κράτος δικαίου, να ακολουθήσει το διεθνή νόμο, και να απελευθερώσει τους στρατιωτικούς, τονίζοντας ότι θα θέσει αυτό το ζήτημα στους τούρκους αξιωματούχους.

Έκανε πάντως λόγο για «θετικό μήνυμα» της Τουρκία που επέτρεψε τη συνάντηση με τον Άγγελο Μητρετώδη και τον Δημήτρη Κούκλατζη.

Ο ευρωβουλευτής ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι θα πει στους Έλληνες στρατιωτικούς ότι «το μήνυμα είναι ένα ολόκληρο έθνος, και η ΕΕ, είναι δίπλα τους, τους συμπαραστέκεται, δεν τους ξεχνά».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)