Κυβέρνηση

09 Μαΐου 2018 13:25

“Μύδροι” Φίλη για συντάξεις και Κατσίκη

«Νέα μείωση συντάξεων σημαίνει διάλυση οικογενειών», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. “Πυρά” κατά Κατσίκη για τα ομόφυλα ζευγάρια.

“Μύδροι” Φίλη για συντάξεις και Κατσίκη
-

Την άρση των κοινωνικών αδικιών που ήρθαν με το μνημόνιο έθεσε ως στόχο του ολιστικού προγράμματος της Κυβέρνησης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Θέμα 104,6”, ο κ. Φίλης τόνισε ειδικά για τις συντάξεις ότι δεν πρέπει να μειωθούν, γιατί όπως είπε: «Περαιτέρω μείωση σημαίνει διάλυση και των οικογενειών που ζουν με τη σύνταξη του παππού».

Η δήλωση του κ. Φίλη έρχεται την ώρα που συνεχίζονται οι αμφίσημες τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών σχετικά με τη νομοθετική μείωση των συντάξεων που πρόκειται να τεθεί σε ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Ο Νίκος Φίλης ζήτησε να αλλάξουν μια σειρά αποφάσεων όπως τα πλεονάσματα 3,5 % που, όπως είπε, «μειώνουν την ανάπτυξη». «Αν όλα τα κόμματα λένε ότι πρέπει αυτό να μην υπάρχει, τότε πρέπει να υπάρξει μια ανοιχτή πολιτική συζήτηση στη Βουλή και μια συμφωνία σε εθνική θέση», συμπλήρωσε.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Κώστα Κατσίκη, για τα ομόφυλα ζευγάρια, έκανε λόγο για «κάθετη διαφωνία» προσθέτοντας ότι: «Αν τα έλεγε αυτά ένας Υπουργός θα ήταν λόγος παραίτησης, αυτό δεν μπορείς να το ελέγξεις».

Όσον αφορά στη συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, είπε: «Οι εκλογές θα δώσουν μια νέα πολιτική πραγματικότητα και τότε θα μιλήσουμε», ενώ συμπλήρωσε: «Η συμφωνία με τους ΑΝΕΛ έχει ως όριο τις εκλογές».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)