Διπλωματία

27 Φεβρουαρίου 2018 14:57

Ο Γερμανός Πρέσβης στον ΑΝΤ1: απαραίτητη η ψυχραιμία της Αθήνας για τις τουρκικές προκλήσεις (βίντεο)

Τι λέει ο Γενς Πλέτνερ για την στάση της Άγκυρας και την διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τα Σκόπια.

Ο Γερμανός Πρέσβης στον ΑΝΤ1: απαραίτητη η ψυχραιμία της Αθήνας για τις τουρκικές προκλήσεις (βίντεο)
-

Του Νικόλα Βαφειάδη

Ψυχραιμία και αποκλιμάκωση στην ένταση με την Τουρκία συνέστησε ο Γερμανός Πρέσβης, μιλώντας αποκλειστικά στον ΑΝΤ1, ώστε να αποτραπούν αντίξοες γεωπολιτικές εξελίξεις, με δεδομένη την τουρκική προκλητικότητα.

Όπως είπε «είναι σημαντικό τώρα η αντίδραση να είναι ψύχραιμη , το όνομα του παιχνιδιού να είναι αποκλιμάκωση αυτή τη στιγμή. Υπήρξαμε πολύ ξεκάθαροι σε ό,τι αφορά την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και όλοι πρέπει να απέχουν από τις όποιες κινήσεις θα μπορούσαν να προκαλέσουν αύξηση της έντασης. Κι αυτός νομίζω είναι ο τρόπος να ηρεμήσει η κατάσταση».

Ο Γερμανός διπλωμάτης επεσήμανε τον κομβικό ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια και τη θετική επίδραση που θα έχει η επίλυση του Σκοπιανού, σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα με τη θέση της εδώ μπορεί να είναι και ήδη εξελίσσεται σε θεμέλιο λίθο σταθερότητας. Η εξομάλυνση των σχέσεων με τους γείτονες νομίζω ότι θα εκτόξευε την οικονομία και ειδικά της βόρειας Ελλάδας».

Ο Γερμανός Πρέσβης έδωσε τα εύσημα στην Κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο Σκοπιανό, λέγοντας ότι η λύση δεν θα βρεθεί στις Βρυξέλλες ή το Βερολίνο, αλλά στην Αθήνα και τα Σκόπια, υπογραμμίζοντας «ευχόμαστε και στα δύο μέρη, τα Σκόπια και την Ελλάδα, την απαραίτητη αποφασιστικότητα για την εξεύρεση συμβιβασμού».

Ο Γενς Πλέτνερ επεσήμανε και την συμβολή της Γερμανίας στην άνθηση του ελληνικού τουρισμού, μιλώντας σε συνέδριο για την αξιοποίηση των θερμών πηγών της Ελλάδας.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)