Διπλωματία

02 Φεβρουαρίου 2018 21:17

Προκαλεί και πάλι ο Ράμα θέτοντας θέμα “Τσάμηδων”

Τουλάχιστον αυτή τη φορά ξεκαθάρισε ότι η Αλβανία δεν εγείρει εδαφικές διεκδικήσεις από την Ελλάδα. Τι είπε για τον Ν.Κοτζιά.

Προκαλεί και πάλι ο Ράμα θέτοντας θέμα “Τσάμηδων”
-

Για ελληνική παράνοια στο θέμα της «Τσαμουριάς», έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα τα ανθρώπινα δικαιώματα και διανθίζοντας την δήλωση του σε τηλεοπτική εκπομπή με ποιητική διάθεση.

«Ψευδοπατριωτισμός. Είναι μια τρέλα βασισμένη όχι σε γεγονότα, αλλά στην άγνοια. Μια άγνοια μεγάλη, αλλά υπάρχει και μεγάλη ανάγκη να πιαστεί από μια λέξη σωστή ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, για να σηκώσει μια φουρτούνα τώρα που η αλεπού του φόβου κοιμάται αλλού, δηλαδή στις μεταρρυθμίσεις για τα δικαιώματα του ανθρώπου», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Ράμα.

Τουλάχιστον αυτή τη φορά έσπευσε να ξεκαθαρίσεις ότι η χώρα του εγείρει εδαφικές διεκδικήσεις από την Ελλάδα, «Έχουμε εμείς εδαφικές διεκδικήσεις στην Ελλάδα; Όχι», ήταν η δήλωση του.

Την ίδια στιγμή, θλίψη προκαλούν οι εικόνες του πρακτορείου Reuters από ερειπωμένες εκκλησιές και μοναστήρια, που ενώ η κυβέρνηση Ράμα ανακήρυξε σε μνημεία βυζαντινής κληρονομιάς, τα εγκατέλειψε στην τύχη τους, με αποτέλεσμα την πλήρη κατάρρευση. Οι μοναδικής τέχνης αγιογραφίες ατενίζουν πλέον τα αστέρια κι έχουν γίνει στόχος βανδάλων.

Τη δεκαετία του 1960 ο Εμβέρ Χότζα είχε καταστρέψει πολλούς ναούς, αλλά συντηρούσε συστηματικά, όσους θεωρήθηκαν μνημεία πολιτισμού, που σήμερα ρημάζουν.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)