Βουλή

25 Ιανουαρίου 2018 13:47

Έρχεται η ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων

Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία, η οποία περιλαμβάνει και ψηφιακές υπογραφές.

Έρχεται η ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων
-

Τη διαβεβαίωση ότι μέχρι το τέλος του 2018 θα έχει ολοκληρωθεί η υποχρεωτική ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων, έδωσε από το βήμα της Βουλής η Όλγα Γεροβασίλη, λέγοντας μάλιστα, ότι το δημόσιο θα δίνει δωρεάν ψηφιακές υπογραφές.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Κώστα Μπαργιώτα από τη ΔΗΣΥ, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης χαρακτήρισε δαιδαλώδες το τοπίο προσαρμογής στα νέα δεδομένα, ενώ επικαλούμενη στοιχεία της Αρχή Πιστοποίησης Ελληνικού Δημοσίου, είπε ότι έχουν εκδοθεί 54.913 ψηφιακά πιστοποιητικά για δημοσίους υπαλλήλους, ιδιώτες επιχειρηματίες και άλλους επαγγελματίες.

Η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία κλήθηκε να δώσει απαντήσεις για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, είπε πως δεν έχουν ολοκληρωθεί όλα τα βήματα, όπως θα ήθελε η κυβέρνηση. Απαντώντας στον βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Γεωργαντά, εξέφρασε πάντως, την ελπίδα, πως θα ξεπεραστούν τα εμπόδια με την ολοκλήρωση του έργου της ηλεκτρονικής αξιολόγησης, το οποίο πρόκειται να δημοπρατηθεί άμεσα.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)