Βουλή

19 Δεκεμβρίου 2017 23:04

Κόντρα στην Βουλή με “άρωμα” εκλογών

Μηνύματα και υπονοούμενα, από τους πολιτικούς αρχηγούς, για την επόμενη ημέρα του μνημονίου.

Κόντρα στην Βουλή με “άρωμα” εκλογών
-

Με 153 ψήφους υπέρ έναντι 144 κατά πέρασε από την Βουλή ο προϋπολογισμός του 2018. Υπερ ψήφισε και η ανεξάρτητη βουλευτής Θεοδώρα Μεαγαλοοικονόμου, με αποτέλεσμα ο Αλέξης Τσίπρας να σχολιάσει: "Πάμε καλύτερα. Αντί να μειωνόμαστε αυξανόμαστε".

Της υπερψήφισης του προϋπολογισμού προηγήθηκε η μετωπική σύγκρουση Τσίπρα- Μητσοτάκη αλλά και οι βολές των υπόλοιπων αρχηγών εναντίον της κυβέρνησης  

«Αποτύχατε δύο φορές. Το κόστος που πληρώνει ο ελληνικός λαός είναι 100 δισ. ευρώ. Τρίτη ευκαιρία δεν θα έχετε» είπε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σας έριξε ο λαός και ήττα θα υποστείτε και τον Σεπτέμβριο του 2019» ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα. Για πρώτη φορά από την αρχή της κρίσης «ξέρουμε με βεβαιότητα ότι ο προϋπολογισμός 2018 είναι ο τελευταίος μνημονιακός που ψηφίζεται» τόνισε ο πρωθυπουργός

Λίγο πριν από την μετωπική Τσίπρα-Μητσοτάκη, οι υπόλοιποι αρχηγοί έκαναν "ζέσταμα" ανεβάζοντας στα ύψη τους τόνους της αντιπαράθεσης στη Βουλή.

ΒΟΥΛΗ - ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ - ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ

Αντιαναπτυξιακό και αντιλαϊκό χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό η Φώφη Γεννηματά ενώ απευθυνόμενη στον Πρωθυπουργό είπε χαρακτηριστικά: είναι αργά για δάκρυα Αλέξη.

«Η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει κάθε όριο πολιτικής εξαπάτησης. Πρόκειται για την μεγαλύτερη πολιτική απατεωνιά. Το μόνο που θα κερδίσει ο εργαζόμενος είναι νέα μέτρα», σημείωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. .

«Εσείς θα φορολογήσετε και τα όνειρα μας τα οποία έχετε κάνει εφιάλτες» υπογράμμισε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Το θερμόμετρο χτύπησε "κόκκινο" κατά την ομιλία του Πάνου Καμμένου, ο οποίος αντάλλαξε βαριές εκφράσεις με την βουλευτή της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη και χρειάστηκε η παρέμβαση του Νίκου Βούτση για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Άλλοι πάλι προτίμησαν να αναφερθούν στο μέλλον στέλνοντας μετεκλογικά μηνύματα. «Όταν με βλέπει ο κ. Μητσοτάκης απέρχεται από την αίθουσα. Ελπίζω να μην με χρειαστεί…τότε θα απέλθω κι εγώ» είπε, με νόημα ο Βασίλης Λεβέντης. 


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)