Γενικά

27 Νοεμβρίου 2017 12:11

Φίλης: να ακυρωθεί η πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία

«Συμμερίζομαι τις απόψεις Φίλη» είπε και ο Σ.Παπαδόπουλος που παραδέχθηκε ότι όπως φοβάται «είναι εκτός γραμμής ΣΥΡΙΖΑ», σήμερα στη Βουλή.

Φίλης: να ακυρωθεί η πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία
-

Το λιγότερο που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι να ανακοινώσει την ακύρωση της συμφωνίας για τα όπλα στην Σαουδική Αραβία, υποστήριξε λίγο πριν την κρίσιμη συζήτηση στη Βουλή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, που με δημόσια δήλωσή του έχει τοποθετηθεί εναντίον της κίνησης αυτής.

Όπως δήλωσε ο κύριος Φίλης, για την ακύρωση της συμφωνίας συντρέχουν λόγοι που έχουν να κάνουν με την ιδεολογία της Αριστεράς, αλλά και την διεθνή υποχρέωση της χώρας απέναντι στο Ευρωκοινοβούλιο, που το καλοκαίρι ζήτησε την επιβολή εμπάργκο στην πώληση όπλων προς την Σαουδική Αραβία, λόγω του πολέμου στην Υεμένη, όπου διεξάγονται επιχειρήσεις εναντίον αμάχων, μιλώντας στο «ΘΕΜΑ 104,6».

«Βαθιά προβληματισμένος» για την υπόθεση με την πώληση όπλων στην Σαουδική Αραβία δήλωσε και ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος, που και ο ίδιος παραδέχθηκε πως «φοβάται» ότι είναι εκτός της επίσημης γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ για το συγκεκριμένο ζήτημα, δήλωσε πως περιμένει σήμερα από τον Αλέξη Τσίπρα να διευκρινίσει όλα τα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης.

Σάκης Παπαδόπουλος

 «Είμαι βαθιά προβληματισμένος για τον τρόπο με τον οποίο ασκείται η αμυντική μας πολιτική ή η διακρατική σχέση που δεν ξέρω και ακριβώς τι ρόλο παίζουν», τόνισε μεταξύ άλλων.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα, δεν παρέλειψε να αναφέρει πως «συμμερίζεται τις σκέψεις Φίλη» για την υπόθεση με τα όπλα στην Σαουδική Αραβία και σε σχέση με τον πόλεμο και την ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη, αναφέροντας πως «η ιδεολογικοπολιτική επιχειρηματολογία που έχει είναι βάσιμη». 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)