Γενικά

13 Σεπτεμβρίου 2017 18:54

“Κλείνουν” οι εκκρεμότητες για τις εκλογές στην Κεντροαριστερά

Ως την Πέμπτη αναμένεται να έχει βρεθεί λύση για την εξ αποστάσεως ψηφοφορία. Πως διαμορφώνονται τα δεδομένα.

“Κλείνουν” οι εκκρεμότητες για τις εκλογές στην Κεντροαριστερά
-

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης ευελπιστεί η επιτροπή Αλιβιζάτου να κλείσει την μείζονα εκκρεμότητα της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας στην προεδρική εκλογή .

Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ απαντούσαν στην κριτική που δέχονται, ότι όχι μόνο είναι υπέρ αλλά και οι μοναδικοί, που κατέθεσαν πρόταση που διασφαλίζει την αξιοπιστία και το αδιάβλητο της διαδικασίας.

«Το μόνο εφαρμοσμένο μοντέλο είναι αυτό που προτείναμε» σημείωναν χαρακτηριστικά. Υπενθυμίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ ζητά να υπάρχει αυτοπρόσωπη παραλαβή του κλειδάριθμου από την οικεία εφορευτική επιτροπή ώστε να εξασφαλίζεται η ταυτοπροσωπεία.

Αντίθετα, άλλοι υποψήφιοι πρόεδροι όπως π.χ. οι κ.κ. Θεοδωράκης, Μανιάτης επιμένουν ότι αρκεί η πληκτρολόγηση του ΑΦΜ, του Αριθμού Δελτίου Ταυτότητας και του αριθμού της προσωπικής πιστωτικής κάρτας.

Στην επιστολή – πρόσκλησης ενδιαφέροντος προς τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας να αναλάβουν τόσο το σύστημα on line στις κάλπες όσο την εξ αποστάσεως ψηφοφορία, οι 2 από τις 3 που έδειξαν ενδιαφέρον ήταν επιφυλακτικοί για την δυνατότητα υλοποίησης εξ αποστάσεως ψηφοφορίας ενώ η τρίτη εταιρεία ζήτησε συμπληρωματικά στοιχεία για να αποφασίσει τελεσίδικα.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)