Γενικά

02 Απριλίου 2017 17:26

Κόντρα ΝΔ - Παππά για το ταξίδι στην Βενεζουέλα

Αφορμή δημοσίευμα που εμφανίζει τον υπουργό Ενημέρωσης να ταξίδεψε, το 2013, με ιδιωτικό αεροσκάφος επιχειρηματία στο νησί Μαργαρίτα της Καραϊβικής.

Κόντρα ΝΔ - Παππά για το ταξίδι στην Βενεζουέλα
-


Του Γιάννη Τσακίρη

“Πόλεμος” ανακοινώσεων ξέσπασε ανάμεσα σε ΝΔ και Νίκο Παππά με αφορμή δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου όπου εμφανίζει τον υπουργό να ταξίδεψε τον Αύγουστο του 2013 στο νησί Μαργαρίτα της Καραϊβικής με ιδιωτικό αεροσκάφος λιβανέζου αμφιλεγόμενου επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στη Βενεζουέλα.

“Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να σιωπά άλλο για το σκοπό του κρυφού ταξιδιού του κ. Παππά με το δικηγόρο των offshore και των Panama Papers κ. Αρτεμίου, στη Βενεζουέλα, το καλοκαίρι του 2013. Είναι πλέον βέβαιο ότι οι κ. Παππάς και Αρτεμίου δεν βρέθηκαν στο Καράκας για ... ζαρζαβατικά”, σχολίασε το Γραφείο Τύπου της ΝΔ.

Ο Νίκος Παππάς αντέδρασε άμεσα και απάντησε με σκληρή γλώσσα στην ανακοίνωση της ΝΔ με αποτέλεσμα να φουντώσει η αντιπαράθεση

 “Περσινά ξινά σταφύλια. Το κόμμα της Novartis, του Κήρυκα Χανιών, των κρυμμένων -από το πόθεν έσχες- ακινήτων του Βολταίρου, εσχάτως και του κ. Σημίτη, κάθε φορά που στριμώχνεται φωνάζει «Βενεζουέλα». Φαίνεται ότι η προανακριτική για τον κ. Γ. Παπαντωνίου και η εξεταστική για την Υγεία ανησυχούν κάποιους εντόνως”, απάντησε ο υπουργός Ενημέρωσης

“Ο κ. Παππάς έχει χάσει την ψυχραιμία του. Αρνείται ως τώρα να δώσει εξηγήσεις για την αποστολή του στη Βενεζουέλα και τις σχέσεις του με το γνωστό μεσάζοντα Αρτεμίου και το καθεστώς Μαδούρο. Η σιωπή του δείχνει ενοχή. Άραγε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τι λένε για όλα αυτά;” ανταπάντησε η ΝΔ.

Η εφημερίδα παρουσιάζει φωτογραφία του τότε διευθυντή του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα σε λιαρ τζετ υποστηρίζοντας ότι είναι του επιχειρηματία Μαχέντ Χαλίλ ο οποίος σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών για συμμετοχή σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Στη Βουλή το δημοσίευμα

Το δημοσίευμα οδεύει προς τη Βουλή από τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο. Καταθέτει ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για το ρεπορτάζ το οποίο, όπως σημειώνει «τεκμηριώνει την ύπαρξη προωθημένων  μυστικών επαφών του ΣΥΡΙΖΑ με επιχειρηματικούς κύκλους της Βενεζουέλας και την επιρροή που ενδέχεται να έχουν ασκήσει αυτές στις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης».

Ο κ. Βενιζέλος ερωτά τον κ. Τσίπρα για το αν επιβεβαιώνει ή διαψεύδει τα στοιχεία του δημοσιεύματος και για την τυχόν συνέχεια των επαφών αυτών μετά τον Ιανουάριο του 2015.

Το Ποτάμι: η καλύτερη άμυνα δεν είναι πάντα η επίθεση

Να δώσει εξηγήσεις καλεί τον Νίκο Παππά το Ποτάμι. Εξέδωσε ανακοινωση όπου σημειώνει: «Τα ερωτήματα για το μυστικό ταξίδι του κ. Παππά με τον Mr offshore, κ. Αρτεμίου, στην Βενεζουέλα είναι παλιά και αναπάντητα. Οι νέες αποκαλύψεις του Ελεύθερου Τύπου για πτήσεις με ιδιωτικό αεροσκάφος και φιλοξενία στην Καραϊβική από επιχειρηματία του καθεστώτος Μαδούρο, επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την θέση του υπουργού των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ο κ. Παππάς πρέπει να δώσει εξηγήσεις. Και μετά ας κάνει όσες επιθέσεις θέλει στο παλιό σύστημα. Η μέθοδος "δείχνω τους άλλους" όταν πρέπει "να απολογηθώ ο ίδιος" είναι ξεπερασμένη και παλαιοκομματική».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)