Βουλή

02 Νοεμβρίου 2016 15:23

“Όχι” στην άρση ασυλίας του Νίκου Νικολόπουλου

Η Ολομέλεια της Βουλής με 152 ψήφους «κατά» αποφάσισε να μην άρει την ασυλία του ανεξάρτητου βουλευτή για το tweet κατά του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου.

“Όχι” στην άρση ασυλίας του Νίκου Νικολόπουλου
-

Κατά της άρσης της ασυλίας του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου τάχθηκε η Βουλή για το tweet που είχε αναρτήσει κατά του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου Σαβιέ Μπετέλ.

Μετά την αρνητική εισήγηση της επιτροπής δεοντολογίας και η Ολομέλεια της Βουλής με 152 ψήφους «κατά» αποφάσισε να μην άρει την ασυλία του ανεξάρτητου βουλευτή που είχε αναρτήσει στον λογαριασμό του στο Twitter το ακόλουθο σχόλιο: "Από την Ευρώπη των Εθνών - Κρατών στην Ευρώπη των που@@@@ών. Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου αρραβωνιάστηκε τον αγαπημένο του!!". Στην ψηφοφορία που έγινε, 24 βουλευτές ζήτησαν να αρθεί η ασυλία του, ενώ 3 ψήφισαν "παρών".

Το εισαγγελικό αίτημα για την άρση της ασυλίας του Νίκου Νικολόπουλου έφθασε στη Βουλή μετά από μήνυση μελών της ομοφυλοφιλικής κοινότητας, που το θεώρησε προσβλητικό και ομοφοβικό.

Η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε ακόμη, να μην άρει την ασυλία του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη μετά από μήνυση που είχε κατατεθεί εναντίον του για απιστία στην υπηρεσία. Και σε αυτή την περίπτωση η εισήγηση της επιτροπής Δεοντολογίας ήταν αρνητική. 

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)