Διπλωματία

09 Σεπτεμβρίου 2016 18:21

Ολάντ: χρειάζεται ενότητα για να έχει ελπίδα η Ευρώπη

«Μήνυμα συνοχής» έστειλε από την Αθήνα ο Γάλλος Πρόεδρος, αμέσως μετά την Σύνοδο των χωρών του Νότου

Ολάντ: χρειάζεται ενότητα για να έχει ελπίδα η Ευρώπη
-

Μήνυμα συνοχής έστειλε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, στις δηλώσεις του αμέσως μετά το τέλος της Συνόδου των χωρών του Νότου και αφού ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι στόχος της Συνόδου δεν ήταν η διαίρεση της Ε.Ε. 

«Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα συνοχής και να συμβάλλουμε, να έχουμε την δική μας συνεισφορά ως Νότια Ευρώπη στην Ε.Ε.», τόνισε ο κ. Ολάντ, αναφερόμενος στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής στη Μπρατισλάβα, για την οποία ο Ματέο Ρέντσι τόνισε ότι πρέπει να χαράξει ρότα που δεν στηρίζεται μόνο στην λιτότητα.

Για δύο πεποιθήσεις του έκανε λόγο ο Γάλλος Πρόεδρος:

  • ότι στην τρέχουσα συγκυρία χρειάζεται  ενότητα και συνοχή για να δοθεί ελπίδα στην Ευρώπη και
  • ότι οι χώρες της Μεσογείου μπορούν να συμβάλουν στην έναρξη μιας συνεργασίας, ενός διαλόγου και δράσεων που θα είναι χρήσιμα στην Ευρώπη, ως προς τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την οικονομία της. 

Αναφερόμενος στο Προσφυγικό, ο Φρανσουά Ολάντ είπε ότι οι χώρες του Νότου θέλουν να συμβάλουν με τις δικές τους σκέψεις και εμπειρίες, ενώ επεσήμανε ότι πρέπει να σχεδιαστούν πολιτικές συνοχής και να σταλεί ένα μήνυμα πολιτισμού και κατανόησης για τα δεινά που αντιμετωπίζουν οι λαοί που ζουν κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)