Γενικά

04 Αυγούστου 2016 12:10

Μουζάλας: Θα δοκιμαστούμε σκληρά αν καταρρεύσει η συμφωνία με την Τουρκία

«Δεν πρόκειται να λύσουμε το προσφυγικό, διαχείριση κρίσης κάνουμε» είπε ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Μουζάλας: Θα δοκιμαστούμε σκληρά αν καταρρεύσει η συμφωνία με την Τουρκία
-

Για σκληρή δοκιμασία της Ελλάδας σε περίπτωση που καταρρεύσει η συμφωνία με την Τουρκία έκανε λόγο ο Γιάννης Μουζάλας.

«Αν υποθέσουμε ότι θα ξαναρχίσουν οι ροές, καμία χώρα δεν είναι έτοιμη να διαχειριστεί τέτοιες ροές» είπε ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής. 

«Φοβόμαστε, προετοιμαζόμαστε και έχουμε υπόψη μας ότι το πρόβλημα αυτό θα μας δοκιμάσει σκληρά αν συμβεί. Έχουμε 60.000 ανθρώπους, αυτό είναι νούμερο που μπορούμε να διαχειριστούμε... Αν αρχίσουν εκ νέου ροές δεν θα πεθάνουμε, θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε, τα παιδιά μας θα συνεχίσουν να παίζουν, αλλά θα είναι δοκιμασία για μας» είπε χαρακτηριστικά και διεκρίνισε ότι «δεν πρόκειται να λύσουμε το προσφυγικό, διαχείριση κρίσης κάνουμε».

«Θέση της Κομισιόν, του Ολάντ, και της Μέρκελ, και επιμονή δική μας, και πίεση διαρκής προς την Ευρώπη, είναι να ισχύσει η συμφωνία» παρατήρησε ο Γιάννης Μουζάλας, εξηγώντας ότι η συμφωνία μπορεί να σαμποταριστεί και από κράτη της Ευρώπης. 

«Η Τουρκία μέχρι στιγμής τηρεί τη συμφωνία και προσπαθούμε να τηρείται η συμφωνία. Τρεις φορές υπερβήκαμε τα 100 άτομα την ημέρα» διευκρίνισε.

Αναφορικά με την κατάσταση στο Ελληνικό ο κ. ΜΟυζάλας είπε ότι η έμφαση δόθηκε στο να αδειάσει η Ειδομένη και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες δομές. «Έχω ευθύνη, αισθάνομαι άσχημα για το Ελληνικό», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του Συντονιστικού για την προσφυγική κρίση, το τελευταίο 24ωρο έφτασαν στην Ελλάδα 54 άνθρωποι ενώ συνολικά στη χώρα μας παραμένουν 57.025 πρόσφυγες και μετανάστες.

κατάσταση προσφυγικών ροών - 04-08-2016 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)