Ευρωπαϊκή Ενωση

29 Ιουνίου 2016 16:59

“Πάγος” στη Σκωτία για την ένταξή της στην ΕΕ

Κέρδισε το δικαίωμα να ακουστεί, όμως η ΕΕ δεν έχει πρόθεση να παρέμβει, διαμηνύει ο Γιούνκερ. Κάθετος για την αποχώρησή της ο Ραχόι.

“Πάγος” στη Σκωτία για την ένταξή της στην ΕΕ
-

Η Σκωτία δεν μπορεί να παραμείνει εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης αν αποχωρήσει το Ηνωμένο Βασίλειο, διαμήνυσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, μετά την άτυπη σύνοδο των ηγετών των 27 χωρών-μελών της ΕΕ.

Η Μαδρίτη αντιτίθεται στην έναρξη διαπραγματεύσεων με τη Σκωτία για την πιθανή ένταξή της στην ΕΕ, τόνισε. "Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Η Σκωτία δεν έχει την αρμοδιότητα να διαπραγματευτεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ισπανία αντιτίθεται σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με οποιονδήποτε άλλον πέραν της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου", είπε ο Ραχόι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

"Τάσσομαι κατηγορηματικά κατά (μιας τέτοιας διαπραγμάτευσης), οι συνθήκες είναι κατά και πιστεύω ότι όλοι είναι κατά. Αν το Ηνωμένο Βασίλειο φύγει... τότε και η Σκωτία φεύγει", κατέληξε.

Γιούνκερ: Η Σκωτία κέρδισε το δικαίωμά της να ακουστεί στην ΕΕ

Την ίδια στιγμή σαφή μηνύματα έστειλε και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος δήλωσε σήμερα ότι η Σκωτία έχει κερδίσει το δικαίωμα να ακουστεί στις Βρυξέλλες, όμως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει πρόθεση να παρέμβει στις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν στη Βρετανία, μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)