Ευρωπαϊκή Ενωση

26 Φεβρουαρίου 2016 16:17

Σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για την Ελλάδα προετοιμάζει η Κομισιόν

Ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα λόγω προσφυγικού προβλέπει η ΕΕ εάν «ναυαγήσει» η Σύνοδος της 7ης Μαρτίου

Σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για την Ελλάδα προετοιμάζει η Κομισιόν
-


Μηχανισμό ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ελλάδα προετοιμάζει η  Ευρωπαϊκή Επιτροπή  στην περίπτωση που δεν καταλήξει σε συγκεκριμένα αποτελέσματα για το προσφυγικό η Σύνοδος Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου στις 7 Μαρτίου.

«Προετοιμάζουμε ένα μηχανισμό ανθρωπιστικής βοήθειας, ένα σχέδιο εκτάκτου ανάγκης», δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Νατάσα Μπερτό.

Η Μπερτό επικαλέστηκε στοιχεία που έλαβε από την Αθήνα, σύμφωνα με τα οποία στην Ελλάδα βρίσκονται, ήδη,  25.000 αιτούντες άσυλο, ο αριθμός των οποίων, όπως, είπε, αυξάνεται, ημερησίως, κατά δυο με τρεις χιλιάδες ημερησίως.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος πληροφόρησε την Κομισιόν πως μέσα στο Σαββατοκύριακο θα είναι διαθέσιμες 20.000 θέσεις προσωρινής στέγασης στο βόρεια Ελλάδα.

Σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για την αντιμετώπιση ενδεχόμενης ανθρωπιστικής κρίσης έχει υποβάλλει στην ΕΕ και την Ολλανδική προεδρία και η ελληνική κυβέρνηση, όπως δήλωσε, την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης Γιάννης Μουζάλας.

Η Κομισιόν, έχει, ήδη, επισημάνει την ανάγκη συντονισμένης απάντησης των Ευρωπαίων στο προσφυγικό, αλλά φαίνεται πως θεωρεί αναπόφευκτο το κλείσιμο των συνόρων μετα και την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των Αρχηγών της Αστυνομίας της Σλοβενίας, της Αυστρίας, της ΠΓΔΜ, της Σερβίας και της Κροατίας, για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)