Κόμματα

17 Ιανουαρίου 2016 10:58

Γεννηματά: Η βάση της Κεντροαριστεράς θα αποφασίσει για πρόσωπα και εξελίξεις

Κάλεσμα για δημιουργία νέας παράταξης απηύθυνε εκ νέου η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Τι είπε για την διαγραφή Γρηγοράκου και την εκλογή Μητσοτάκη.

Γεννηματά: Η βάση της Κεντροαριστεράς θα αποφασίσει για πρόσωπα και εξελίξεις
-

«Να αφήσουμε στην άκρη προσωπικούς εγωισμούς και να κοιτάξουμε πέρα από τα κόμματα μας» ανέφερε η Φώφη Γεννηματά προσθέτοντας πως «η βάση της Κεντροαριστεράς θα αποφασίσει για τα πρόσωπα και τις εξελίξεις».

Απευθύνοντας εκ νέου κάλεσμα για δημιουργία νέας «μεγάλης, προοδευτικής, δημοκρατικής, μεταρρυθμιστικής παράταξης» με την συμμετοχή όλων των κομμάτων και πολιτικών δυνάμεων της Κεντροαριστεράς και της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας η κα Γεννηματά ανάφερε ότι «καλούμε κινήσεις, κόμματα αλλά κυρίως την κοινωνία των πολιτών, τους ανθρώπους που αισθάνονται ότι ανήκουν στον χώρο που ξεκινάει από το ριζοσπαστικό κέντρο και καλύπτει τη σοσιαλοδημορκατία το δημοκρατικό σοσιαλισμό την ανανεωτική αριστερά, την οικολογία, όλους τους πολίτες που αισθάνονται ότι ανήκουν σε αυτό το χώρο, να έρθουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας».

Μίλησε για ανάγκη συμπόρευσης, συμπαράταξης, ενότητας και επανέλαβε την πρόταση της ώστε ο αρχηγός της νέας αυτής παράταξης να εκλεγεί από τη βάση, έχοντας προηγηθεί ιδρυτική συνδιάσκεψη και προγραμματική συνδιάσκεψη της δημοκρατικής συμπαράταξης.

Για τη διαγραφή του Λεωνίδα  Γρηγοράκου είπε πως «απομακρύνθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης γιατί με τις επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του υπονόμευσε την ενότητα και τη συνοχή της Κ.Ο. και συκοφάντησε συναδέλφους του και αυτό δεν μπορώ να το επιτρέψω». 

Αναφορικά με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη είπε ότι «η δεξιά είναι δεξιά όποιος και να είναι ο αρχηγός της» και ότι «είναι λογικό η εκλογή ενός νέου αρχηγού να δημιουργεί δυναμική σε ένα κόμμα». Σχετικά με πιθανή μελλοντική συνεργασία με το κόμμα της Ν.Δ. ξεκαθάρισε πως θα μπορούσε να συνεργαστεί «μόνο στη βάση της προγραμματικής συμφωνίας». 

Αναφερόμενη την παλαιότερη συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ είπε μεταξύ άλλων ότι  «συνεργαστήκαμε για εθνικούς λόγους με τη δεξιά αλλά δώσαμε την εντύπωση ότι ταυτιστήκαμε» ενώ στην πραγματικότητα όπως είπε «έχουμε ριζικές, ιστορικές και πολιτικές διαφορές με τη «δεξιά». 

Η Φώφη Γεννηματά χαρακτήρισε «μέγα λάθος του κ.Τσίπρα που πήγε σε εκλογές» καθώς όπως είπε του είχε προτείνει να αξιοποιήσει τα πέντε κόμματα και τους 220 βουλευτές. «Του είχα πει σταθεροποίησε τη χώρα τουλάχιστον μέχρι την πρώτη αξιολόγηση, δεν το έκανε, γύρισε την πλάτη, θεώρησε ότι είναι αρκετά δυνατός να αντιμετωπίσει τα προβλήματα μόνος του».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)