Βουλή

22 Οκτωβρίου 2015 12:33

Έξαλλη η Χριστοφιλοπούλου για την απουσία υπουργών στη Βουλή (βίντεο)

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν σέβεται τη Βουλή, σχολιάζοντας τις απουσίες των υπουργών από τη συζήτηση των επίκαιρων ερωτήσεων.

Έξαλλη η Χριστοφιλοπούλου για την απουσία υπουργών στη Βουλή (βίντεο)
-



Πυρ και μανία έγινε η Εύη Χριστοφιλοπούλου από την απουσία υπουργών στη Βουλή, προκειμένου να απαντήσουν στις ερωτήσεις των βουλευτών.

Μόλις μια από τις 11 ερωτήσεις συζητήθηκε, με την βουλευτή του ΠΑΣΟΚ να εξαπολύει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ότι δεν σέβεται τη Βουλή. «Αυτό είναι ύβρις προς το Κοινοβούλιο να μην έρθει ένας υπουργός να απαντήσει για αυτό το τόσο σοβαρό θέμα του ασφαλιστικού», είπε και διερωτήθηκε εάν ο υπουργός Εργασίας επιχειρεί διά της απουσίας του να κρύψει κάτι.

«Ντροπή και αίσχος, αυτό είναι ύβρις», ανέφερε απευθυνόμενη στον παριστάμενο υφυπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μπαλάφα, ο οποίος ήταν ο μοναδικός υπουργός που έδωσε το παρών.

«κ. Μπαλάφα σώσατε την παρτίδα γιατί φαίνεται μόνο εσείς σέβεστε τη Βουλή, η κυβέρνηση δεν σέβεται τη Βουλή και δεν απαντάει στην αντιπολίτευση, εδέησαν και μας πήραν πριν 5 λεπτά από το υπουργείο Εργασίας να μας πουν ότι η επίκαιρη για το ασφαλιστικό αναβάλλεται. Είναι ύβρις προς το Κοινοβούλιο να μην έρθει ένας υπουργός απαντήσει για τόσο σοβαρό θέμα - εμείς όταν ήμασταν κυβέρνηση φεύγαμε από το υπουργικό για να απαντήσουμε στους βουλευτές», ανέφερε η κ. Χριστοφιλοπούλου.

«Αίσχος και ντροπή, πάτε να κάνετε κατεδάφιση του ασφαλιστικού και βαλκανοποίηση συντάξεων και να μην έρχεστε να απαντήσετε, τι θέλετε να κρύψετε;», πρόσθεσε.

«Δεν είναι θετικό βήμα για πρώτη συνεδρίαση κοινοβουλευτικού ελέγχου - η άποψη μου ως αντιπροέδρου είναι ότι είναι απαράδεκτη αυτή η κατάσταση και κάνω εκ του βήματος έκκληση στην κυβέρνηση να μην επαναληφθεί - θα τεθεί στην Διάσκεψη των Προέδρων», ανέφερε από πλευράς του ο προεδρεύων Γιώργος Λαμπρούλης (από το ΚΚΕ).

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)