Γενικά

14 Οκτωβρίου 2015 15:21

Νικολόπουλος: Θα στηρίξω την κυβέρνηση αλλά όχι στις μνημονιακές της επιλογές

Αιχμές με ονομαστικές αναφορές σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής ή συνεργασίας του με τη ΝΔ.

Νικολόπουλος: Θα στηρίξω την κυβέρνηση αλλά όχι στις μνημονιακές της επιλογές
-

Ο επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος και συνεργαζόμενος με του ΑΝΕΛ, Νίκος Νικολόποπουλος, ξεκαθάρισε ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση, αλλά όχι σε ότι αφορά τις μνημονιακές της επιλογές ή άλλες της πρωτοβουλίες που θίγουν τον πολιτικό αξιακό του πυρήνα:

Είμαι πολλές φορές στο αντάρτικο, τα περισσότερα χρόνια της κοινοβουλευτικής μου παρουσίας. Πολλές φορές κάνω τον προβοκάτορα ή αυτοσαρκάζομαι, με ξέρετε. Δεν ξέρω πόσο με ξέρουν οι καινούργιοι φίλοι μου, της Αριστεράς, αλλά ευκαιρία να γνωριστούμε.

Ένα είναι αυτό (σ.σ.: να στηρίξει την κυβέρνηση, αλλά όχι μνημονιακές επιλογές και νομοσχέδια) και ένα ακόμη είναι ένας αξιακός πυρήνας που εγώ δεν θα βάλω στολή παραλλαγής να πω ότι δεν καταλαβαίνω.

 Όταν βγαίνει ο Ιερώνυμος και λέει ότι αυτά που είπε η Σία Αναγνωστοπούλου ή αυτά που ετοιμάζει ο Νίκος Φίλης δεν είναι τόσο αθώα, θίγουν τον πυρήνα του ελληνορθόδοξου, κεντροδεξιού χώρου, στον οποίο γεννήθηκα και εξακολουθώ να εκφράζω, κι ας είμαι μια ασήμαντη παρουσία – τόσο ασήμαντη όσο βοήθησα να μπει ο Καμμένος στη Βουλή, με το 0,7%, αν θέλετε, και για να είναι ο Τσίπρας στην κυβέρνηση. Αλλά ακόμα πιο σημαντική για να προσφέρω ένα κεραμίδι στους 1.852.000 νεοδημοκράτες που αυτή τη φορά δεν ψήφισαν ΝΔ, ενώ την είχαν ψηφίσει επί Κώστα Καραμανλή.

Ο κ. Νικολόπουλος στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Ρ/Σ BHMA FM, αναφέρθηκε και στην πρόσφατη ανακοίνωση αυτονόμησης του, «Για να μη δεσμεύεται ο Πάνος Καμμένος από εμένα και εγώ από τον Πάνο Καμμένο, δημόσια είπα, στο πανελλήνιο, παντού, ότι ακολουθούμε μια ανεξάρτητη, αυτόνομη πορεία στο εξής (σ.σ.: το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα) και όπου συμφωνούμε θα βάζουμε πλάτη και θα πέσουμε στη φωτιά, όπως με τον Νίκο Παππά τώρα, στο νομοσχέδιο για τη διαπλοκή. Γιατί μένω στην Κοινοβουλευτική Ομάδα; Δεν έκανα ποτέ πολιτικές απρέπειες και αλητείες και θεωρώ ότι θα έκανα μία, εάν άφηνα τον Πάνο Καμμένο τώρα με εννέα βουλευτές.

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο επιστροφής του στη ΝΔ, ο κ. Νικολόπουλος ξεκαθάρισε, «Θεωρώ ότι αν πραγματικά είναι οι πληροφορίες σωστές και αληθή όσα είπε μετεκλογικά ο πρόεδρος της Βουλής, ότι θα αλλάξει ο εκλογικός νόμος, αντιλαμβάνεστε τότε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει καινούργιους κανόνες στο πολιτικό σκηνικό και το αλλάζει.

Εάν έλθει η απλή αναλογική, δεν θα έχω κανένα λόγο να γυρίσω σε καμία ΝΔ και η ΝΔ δεν θα έχει κανένα λόγο να κοιτάξει να μαζέψει τις δυνάμεις που της έχουν φύγει. Απεναντίας, θα κοιτάξει να ενισχύσει και να πριμοδοτήσει μικρότερες πολιτικές δυνάμεις, για να μην είναι ένα ανάδελφο κόμμα, διότι αν της αλλάξεις τον εκλογικό νόμο και της καταργήσεις το μπόνους των 50 εδρών, τι θα κάνει;».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)