Γενικά

25 Αυγούστου 2015 15:24 Τελευταία ενημέρωση : -

Φίλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται δημοκρατική νομιμοποίηση

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει την αυτοδυναμία και θα στηρίξει το πρόγραμμα αλλάζοντας το, τόνισε ο κ. Φίλης.

Φίλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται δημοκρατική νομιμοποίηση
-

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατακτήσει την αυτονομία και θα στηρίξει το πρόγραμμα της συμφωνίας, αλλάζοντας το.

Παράλληλα τόνισε ότι το κόμμα του χρειάζεται δημοκρατική νομιμοποίηση μέσα από εκλογές γιατί, «στις 25 Ιανουαρίου ο λαός ψήφισε, αλλά με άλλα δεδομένα θέλουμε δημοκρατική νομιμοποίηση δεν είμαστε εμείς ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για να είμαστε γαντζωμένοι στις καρέκλες μας. Είναι ζήτημα ηθικής τάξης».

Αναφερόμενος στη συμφωνία με τους δανειστές μίλησε για «μείζονα εκβιασμό που το άλλο σκέλος του είχε άτακτη χρεοκοπία. Ήταν ηθικό δίλημμα η άτακτη χρεοκοπία ή ο επώδυνος συμβιβασμός» εξήγησε.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ παραδέχθηκε ότι, «δεν διαγνώσαμε έγκαιρα ότι οι εταίροι δεν ήταν σε κατεύθυνση συμφωνίας, αλλά σε κατεύθυνση τιμωρίας της χώρας και του λαού μας» και συμπλήρωσε, «μόνο ένα νέο κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα με κοινωνική δικαιοσύνη. Δεν έχουμε ντε και καλά άποψη ότι πρέπει να συμμαχήσουμε με το παλαιό πολιτικό κατεστημένο».

Σε άλλη του συνέντευξη, στο Βήμα Fm, ο Νίκος Φίλης τόνισε ότι για όσους βουλευτές δήλωσαν «παρών» στην ψηφοφορία για τη συμφωνία ότι είναι θέμα συμφωνίας, εν όψει εκλογών. «Εάν οι φίλοι, σύντροφοι, συνάδελφοι συμφωνούν στο πρόγραμμα που θα διαμορφωθεί μέσα από τη διαδικασία της πανελλαδικής συνδιάσκεψης το Σαββατοκύριακο και δεσμεύονται σε μια συγκεκριμένη λειτουργία και πειθαρχία με βάση το πρόγραμμα αυτό, κατά την προσωπική μου γνώμη, θα μπορούν να είναι και υποψήφιοι», είπε χαρακτηριστικά.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)