Γενικά

20 Αυγούστου 2015 18:13

Αυτή θα είναι η επόμενη Πρωθυπουργός

Πρώτη φορά γυναίκα πρωθυπουργός στην Ελλάδα. Μάθετε ποια είναι και γιατί θα βρεθεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αυτή θα είναι η επόμενη Πρωθυπουργός
-

Με την 20η Σεπτεμβρίου να θεωρείται ως η επικρατέστερη ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών και μετά απο το διάγγελμα του Πρωθυπουργού για την προκήρυξη εκλόγών, που όπως ζήτησε παραδίδοντας αργότερα την εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης στον Πρόεδρο της Κυβέρνησης "πρέπει να γίνουν το συντομότερο", ξεκίνησαν οι διαδικασίες της ...επόμενης ημέρας.

Εφόσον αποβούν ατελέσφορες οι διαδικασίες των υπόλοιπων δύο διερευννητικών εντολών, κάτι που όπως όλα δείχνουν θα συμβεί, το Σύνταγμα ορίζει τον σχηματισμό υπηρεσιακής Κυβέρνησης με επικεφαλής Πρόεδρο Ανωτάτου Δικαστηρίου

Οι πληροφορίες επέμεναν ότι η Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου, Πρόεδρος του Αρείου Πάγου θα αναλάβει την θέση του Πρωθυπουργού στην υπηρεσιακή Κυβέρνηση.

Το ενδεχόμενο αυτό επιβεβαίωσε με ανακοίνωση του ο Πάνος Καμμένος κι έτσι η Βασιλική Θάνου θα είναι η πρώτη γυναίκα στην ιστορία που αναλαμβάνει την διακυβέρνηση της χώρας. 

Πρόκειται την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, η οποία εισήλθε στο Δικαστικό Σώμα το 1975 και προήχθη σε Πρόεδρο Πρωτοδικών, το 1992, σε εφέτη το 1996 και σε Πρόεδρο Εφετών το 2005. Μετά την προαγωγή της σε Αρεοπαγίτη, από το 2008 μέχρι το 2014 υπηρέτησε στο Δ΄Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου. Από το 2014 προήχθη σε Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου και προεδρεύει του ίδιου αυτού τμήματος. Εκλέχθηκε Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ((ΕΔΕ) κατά τις δύο τελευταίες θητείες.

Γεννήθηκε στη Χαλκίδα το έτος 1950. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι, Πανεπιστήμιο Paris ΙΙ, Σορβόννη, στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Είναι έγγαμος και μητέρα τριών τέκνων. // Ομιλεί τη γαλλική και αγγλική γλώσσα.

Συμμετείχε σε πολλά Ευρωπαϊκά και Διεθνή Συνέδρια, σε θέματα σχετικά με το Δίκαιο και με τη Λειτουργία της Δικαιοσύνης ως εκπρόσωπος του Αρείου Πάγου, του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Επίσης, είναι μέλος της Ένωσης Αστικολόγων & της Ένωσης Δικονομολόγων. Διδάσκει επί χρόνια στην Εθνική Σχολή Δικαστών (Αστικό Δίκαιο).

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)