Κυβέρνηση

05 Ιουνίου 2015 15:38 Τελευταία ενημέρωση : -

Μαξίμου: Η σύγκλιση στο Brussels Group "δεν φαίνεται" στο σχέδιο των δανειστών

Η δέσμευση σε συγκλίσεις δεν μπορεί παρά να αφορά και τα δύο μέρη, επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές.

-

Το σχέδιο των προτάσεων της ελληνικής κυβέρνησης καταγράφει τις συγκλίσεις στο Brussels Group, αντιθέτως, η πρόταση των δανειστών παρέκαμψε τις τετράμηνες διαπραγματεύσει, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές . 

Καταγραφή των συγκλίσεων που σημειώθηκαν στο Brussels Group, συνιστά το σχέδιο προτάσεων της Ελληνικής Κυβέρνησης και δεν συνιστά σύνοψη του προγράμματός της, επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές.

Πρόκειται για το πλαίσιο / βάση μιας κοινά αποδεκτής συμφωνίας που θα διασφαλίσει συνολικά τη χρηματοδότηση της Ελληνικής οικονομίας, αναφέρουν οι ίδιες πηγές και σημειώνουν πως αντιθέτως, η πρόταση των δανειστών παρέκαμψε τις τετράμηνες διαπραγματεύσεις επιστρέφοντας στο μνημονιακό πρόγραμμα που απορρίφθηκε στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

«Είναι προφανές ότι η δέσμευση σε συγκλίσεις δεν μπορεί παρά να αφορά και τα δύο μέρη και να οδηγεί σε συνολική λύση», αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης ενημέρωσε σήμερα την πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Φλαμπουράρης φέρεται να χαρακτήρισε  απαράδεκτο το κείμενο των δανειστών, το οποίο δεν θα μπορούσε να γίνει δεκτό. Μάλιστα, φέρεται να υποστήριξε ότι η κυβέρνηση επιμένει ότι το κείμενο της ελληνικής πλευράς αποτελεί την μόνη ρεαλιστική πρόταση στο τραπέζι και ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στην επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων.

Το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς στη Βουλή σχετικά με τις κρίσιμες εξελίξεις στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)