Βουλή

26 Φεβρουαρίου 2015 22:56

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Εργαλεία δουλειάς τα βουλευτικά αυτοκίνητα

Γκρίνια και δυσφορία από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την «εξαγγελία» Τσίπρα περί μείωσης του στόλου των βουλευτικών αυτοκινήτων.

-


Της Όλγας Παναγιωτίδου 

"Όχι" στην πρόταση Τσίπρα για μείωση του στόλου των βουλευτικών αυτοκινήτων είπαν πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μίλησαν για απαραίτητο εργαλείο δουλειάς. 

Στην κλειστή συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ που μετείχαν περίπου 70 βουλευτες -στην πλειοψηφία τους "νέοι"- και συγκλήθηκε με πρόταση της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, δεν έλειψε η γκρίνια και η δυσφορία για την "εξαγγελία" του πρωθυπουργού, με αρκετούς βουλευτές να επικαλούνται την δύσκολη οικονομική συγκυρία που δεν τους επιτρέπει να διατηρούν δικό τους αυτοκίνητο. 

"Εγώ δεν έχω δικό μου αυτοκίνητο", είπαν σύμφωνα με πληροφορίες βουλευτές, ενώ άλλοι που εκλέγονται στην περιφέρεια σημείωναν πως η απόσταση από και προς την Αθήνα είναι μεγάλη και δεν υπάρχει άλλος τρόπος μετακίνησης, παρά τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Διάφορες προτάσεις φαίνεται πως έπεσαν στο τραπέζι, όπως για παράδειγμα να μην υπάρξει οριζόντια περικοπή, αλλά να τεθούν οικονομικά κριτήρια.  

Η Πρόεδρος της Βουλής φέρεται να απάντησε πως θα αναζητήσει λύση, αναγνωρίζοντας ωστόσο, ότι  η χρονομίσθωση leasing που χρησιμοποιεί έως τώρα το Κοινοβούλιο είναι αρκετά ακριβή, καθώς στοιχίζει 9.000 ευρώ ετησίως ανά βουλευτή. Η υφιστάμενη χρονομίσθωση λήγει στο τέλος του χρόνου και η Ζωή Κωνσταντοπούλου σκέφτεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, να γίνει κλήρωση μεταξύ των αδιάθετων αυτοκινήτων, προκειμένου να καλυφθούν όλες οι ανάγκες. 

Γκρίνια υπήρξε και για την απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση να αφαιρέσει από τους βουλευτές τον έναν από τους δύο αστυνομικούς που τους διέθεταν έως τώρα. Αρκετοί βουλευτές έλεγαν ότι μένουν "απροστάτευτοι", καθώς οι αστυνομικοί έχουν και τα ρεπό τους.  

Παράπονα υπήρξαν και για την έλλειψη χώρων εργασίας, με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να φέρεται αποφασισμένη για ριζικές αλλαγές, ώστε να εργάζονται βουλευτές και υπάλληλοι σε αξιοπρεπείς συνθήκες, αλλά και για "έξωση" από το κεντρικό κτίριο πρώην πρωθυπουργών και Προέδρων Βουλής. 

Γραφεία  στο κεντρικό κτίριο διαθέτουν οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Σημίτης, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Γιώργος Παπανδρέου. Τα  γραφεία τους υπολογίζεται ότι καταλαμβάνουν συνολικά 200 τ.μ.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)