Γενικά

24 Φεβρουαρίου 2015 14:00

Από ποια κοινοβούλια πρέπει να εγκριθεί η ελληνική λίστα

Από έξι ευρωπαϊκά κοινοβούλια πρέπει να εγκριθεί η λίστα των μεταρρυθμίσεων που απέστειλε η Ελλάδα στους εταίρους.

-

Η λίστα των μεταρρυθμίσεων που απέστειλε η ελληνική κυβέρνηση στο Eurogroup θα πρέπει να περάσει από έξι ευρωπαϊκά κοινοβούλια και να εγκριθεί. 

Τα κοινοβούλια αυτά είναι της Γερμανίας (που ήδη ο Σόιμπλε το έχει καταθέσει προς έγκριση), της Μάλτας, της Φινλανδίας, της Εσθονίας, της Σλοβακίας και της Σλοβενίας.

Σε ότι αφορά το Ολλανδικό κοινοβούλιο το κείμενο δεν θα τεθεί προς έγκριση αφού θεωρούν ότι καλύπτονται.

Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπος της Χριστιανοδημοκρατικής  Ένωσης (CDU) Μίχαελ Γκρόσε-Μπρέμερ, η γερμανική βουλή  (Bundestag) θα αποφανθεί το πρωί της Παρασκευής επί της παράτασης της δανειακής σύμβασης προς την Ελλάδα.

Ο βουλευτής εμφανίσθηκε πεπεισμένος ότι θα υπάρξει "ευρεία έγκριση", παρά το γεγονός ότι στο στρατόπεδο της καγκελαρίου Αγγ. Μέρκελ υπάρχουν ορισμένες  "επιφυλάξεις ως προς ενδεχόμενες επιπλέον πληρωμές προς την Ελλάδα". Η ψηφοφορία στη γερμανική βουλή εξαρτάται από την έγκριση των θεσμών που εποπτεύουν το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) προς τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που υποβλήθηκε χθες το βράδυ από την Αθήνα.

Στο κείμενο που απέστειλε η Ελλάδα προς του εταίρους μεταξύ άλλων δεσμεύεται να μην ακυρώσει οποιαδήποτε εν εξελίξει ή ολοκληρωμένη ιδιωτικοποίηση και να διασφαλίσει ότι οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση της «ανθρωπιστικής κρίσης» δεν θα έχουν δημοσιονομική επίπτωση.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)