Βουλή

19 Φεβρουαρίου 2015 20:52

Αλαλούμ με τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας για τα πειραματικά σχολεία

Το θέμα έφθασε στη Βουλή με ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θόδωρος Φορτσάκης.

-

Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι θέσεις του υπουργού Παιδείας για τα πρότυπα-πειραματικά σχολεία, τα οποία φέρεται να χαρακτήρισε «εγχείρημα χιτλερικό», οδηγώντας σε παραίτηση όλα τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής Πειραματικών Σχολείων.

Το θέμα έφθασε και στη Βουλή με ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ και τέως πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θόδωρος Φορτσάκης, καλώντας τον Αριστείδη Μπαλτά στον οποίο καταλογίζει ισοπεδωτική διάθεση, να δώσει απαντήσεις σε μια σειρά ερωτημάτων, όπως από ποια ιδεολογία απορρέει ότι η αριστεία είναι εξοβελιστέα από το εκπαιδευτικό σύστημα, αν αντιβαίνει στην επιταγή της ισότητας και ποια είναι, αν υπάρχει, η σχέση της με τον χιτλερισμό.

«Ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογος, χωρίς προκαταλήψεις και ιδεοληψίες, για τα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία», ζητά και η βουλευτής της ΝΔ Νίκη Κεραμέως, καλώντας τον υπουργό Παιδείας να διασαφηνίσει και να επαναπροσδιορίσει τη στάση του για τα πρότυπα – πειραματικά σχολεία.

Από την πλευρά του το Ποτάμι στηλιτεύει τη δήλωση περί «χιτλερικού εγχειρήματος» που φέρεται να έκανε ο Αριστείδης Μπαλτάς, τονίζοντας πως «ή η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είναι δέσμια ιδεοληψιών του περασμένου αιώνα ή κάποιοι αποφάσισαν να κάνουν το χατίρι περιθωριακών ιδιωτικών σχολείων, που έχουν ενοχληθεί από την μεγάλη επιτυχία των δημόσιων πρότυπων σχολείων».

Τον καλεί δε, πριν πάρει τις οριστικές του αποφάσεις να συναντήσει τους μαθητές από τα πρότυπα αυτά σχολεία για να καταλάβει ότι δεν έχει να κάνει με τα παιδιά των "μπουρζουάδων" αλλά -στην μεγάλη τους πλειοψηφία- με παιδιά φτωχών οικογενειών που αναζητούν μια ευκαιρία για να ξεπεράσουν τις ανισότητες της κοινωνίας μας.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)