Κυβέρνηση

30 Ιανουαρίου 2015 14:33

Ενοχλημένη η Τουρκία από την παρουσία του Καμμένου στα Ίμια

Την ώρα που έριχνε, απο αέρος, στεφάνι στην περιοχή των Ιμίων, τουρκικά μαχητικά πέταξαν στην ευρύτερη περιοχή. Αναχαιτίστηκαν από ελληνικά αεροσκάφη.

-

Έντονα ενοχλημένη εμφανίζεται η Άγκυρα, από την κίνηση του Υπουργού Εθνικής Αμύνης, Πάνου Καμμένου, να ρίξει στεφάνι από αέρος στην περιοχή των Ιμίων, μέσα από ελικόπτερο του Στρατού Ξηράς. Χτες τη νύχτα υπήρχαν συνεχείς τηλεφωνικές επαφές μεταξύ του Υπουργείων Εξωτερικών, Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά και ανάμεσα στο Ελληνικό ΥΠΕΞ και το ΥΠΕΘΑ.

Η ενόχληση των Τούρκων εκφράστηκε με την παρουσία F16, στην ευρύτερη περιοχή, τα οποία αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά, χωρίς όμως να παρενοχληθεί το ελικόπτερο στο οποίο μετέβαινε ο Υπουργός.

Τον Πάνο Καμμένο συνόδευαν κατά την ρίψη του στεφανιού, ανήμερα της 19ης  θλιβερής επετείου, οι αρχηγοί Αεροπορίας και Ναυτικού.

Τουρκικό δημοσίευμα

«Γνωστό για τις θέσεις κατά της Τουρκίας» χαρακτηρίζει η τουρκική εφημερίδα  Sabah τον υπουργό Άμυνας κ Πάνο Καμένο με αφορμή είδηση που δημοσιεύει σήμερα στην  ηλεκτρονική της έκδοση  με τίτλο «Κατάθεση στεφάνου στα Ίμια από τον Υπουργό Άμυνας».

Η Σαμπάχ αναφέρει ότι ο Υπουργός Άμυνας και Αρχηγός των ΑΝΕΛ, κ. Πάνος Καμένος, γνωστός για τις θέσεις κατά της Τουρκίας, γνωστοποίησε ότι θα ρίξει στεφάνι από αέρος στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, τιμώντας τη 19η επέτειο από το επεισόδιο του 1996.

Στο  δημοσίευμα, γίνεται αναφορά στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ελληνικού Υπουργείου Άμυνας, ότι δηλαδή ο κ. Καμένος θα συμμετέχει σε λειτουργία που θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 στη Βάση Ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού στο Μαραθώνα στη μνήμη των στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους στα Ίμια, και κατόπιν θα μεταβεί με ελικόπτερο στην Κρήτη συνοδευόμενος από τον Αρχηγό Γ.Ε.Ν Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)