Βουλή

18 Δεκεμβρίου 2014 16:10

Γιακουμάτος: Διασφαλισμένη από πλειστηριασμούς η πρώτη κατοικία

"Κανένα σπίτι φτωχού δεν κινδυνεύει. Κανένας Έλληνας αδύναμος δεν κινδυνεύει να βγει σε πλειστηριασμό η πρώτη του κατοικία", τόνισε στη Βουλή ο υφυπουργός Ανάπτυξης.

-

Πλήρως διασφαλισμένη από πλειστηριασμούς είναι η πρώτη κατοικία των οικονομικά αδύναμων, διαβεβαίωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος, αφήνοντας  ωστόσο, ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα ρύθμιση εάν υπάρξει ζήτημα.

«Κανένα σπίτι φτωχού δεν κινδυνεύει. Κανένας Έλληνας αδύναμος δεν κινδυνεύει να βγει σε πλειστηριασμό η πρώτη του κατοικία. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Έχουμε τρεις ασφαλιστικές δικλείδες. Το νόμο Κατσέλη, το νόμο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον κώδικα  δεοντολογίας των τραπεζών και το νόμο για τα κόκκινα δάνεια», είπε και υπογράμμισε πως εάν υπάρξει πρόβλημα «εδώ είμαστε να φέρουμε νέα ρύθμιση».

«Ας είναι ήσυχοι οι συνάδελφοι που έθεσαν θέμα πλειστηριασμών. Αυτό που διαβεβαιώνει το υπουργείο Ανάπτυξης είναι ότι για το πρώτο εξάμηνο δεν υπάρχει ούτε ένας πλειστηριασμός», κατέληξε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)