Γενικά

04 Δεκεμβρίου 2014 19:19

Ένα βήμα πιο κοντά ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ

Συνάντηση αντιπροσωπειών των δύο κομμάτων της Αριστεράς στη Βουλή.

-


Ένα ακόμη βήμα για συνεργασία έκαναν ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ κατά τη συνάντηση αντιπροσωπειών των δυο κομμάτων της Αριστεράς στη Βουλή. 

Όπως είπε ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος «έγινε ένας ουσιαστικός και εποικοδομητικός διάλογος στη βάση συγκεκριμένης προγραμματικής ατζέντας. Συμφωνήσαμε σε αρκετά προγραμματικά σημεία με στόχο την προοδευτική διακυβέρνηση, με αδιαπραγμάτευτο τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας». 

Κατά τα άλλα ο κ. Θεοχαρόπουλος διατύπωσε, εκ νέου, τη θέση της ΔΗΜΑΡ, όπως αποφασίστηκε στο πρόσφατο Συνέδριό της, ότι δεν θα συμβάλλει σε εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Η δήλωση έρχεται μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση της πρότασης επτά ηγετικών στελεχών της ΔΗΜΑΡ για συμφωνία των πολιτικών δυνάμεων στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της Συνταγματικής Αναθεώρησης και τη διεξαγωγή εκλογών τον Μάϊο. 

«Στη διαδικασία της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας δεν μπορούν να υπάρξουν συναινέσεις, όπως αυτές που απαιτεί το Σύνταγμα, τη στιγμή που οι εφαρμοζόμενες πολιτικές της κυβέρνησης συνεχίζουν να διευρύνουν τα κοινωνικά ρήγματα. Δεν θα συμβάλλουμε στην παράταση αδιέξοδων πολιτικών, όπως αυτές ακολουθούνται από την παρούσα κυβέρνηση», είπε ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ. 

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά της, κατέστησε σαφές ότι δεν αποδέχεται καμία συναινετική λύση και επιμένει στην άμεση διεξαγωγή εκλογών.

Ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως «η αλλαγή δεν μπορεί να περιμένει, πρέπει να γίνει τώρα, και το μοναδικό πράγμα πάνω στο οποίο  μπορούμε να συμφωνήσουμε με τον κ.Σαμαρά είναι η άμεση διενέργεια εκλογών πριν ακόμα από την προεδρική εκλογή(…) Τα σενάρια περί «εθνικής μνημονιακής συναίνεσης και συνεννόησης» δεν μας αφορούν. Αντίθετα, συνεχίζουν  την ίδια πολιτική με εύκολα και ψεύτικα πολιτικά κόλπα, με τα οποία εμείς δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε. Νομίζουμε ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα κύμα αλλαγής  με ενιαίο προσανατολισμό σε αυτή την κατεύθυνση,  θα διατηρεί βεβαίως  ο καθένας την αυτονομία του, την δική του πολιτική, αλλά που θα συγκλίνει και θα συντείνει στο να φύγει αυτή η κυβέρνηση.  Σ’ αυτή  την κατεύθυνση κι εμείς θα κινηθούμε».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)